Deer Hunter

Film / Permalink / 7







Ja mina vänner...
Det är gott att se om gamla filmer när man är sjuk, det har jag sällan tid till annars. Under min lilla krassliga, sängliggande period senaste veckan tyckte jag att det var läge att se om just Deer Hunter. Kanske var Sweet Sixteen och Pushertrilogin inte tillräckligt deprimerande?
För hela upptakten till Deer Hunter -bröllopet, jakten och den lilla staden med stålverket som bakgrundskuliss- är något av det mest storslagna vemodiga jag vet. Med långsamma, målande bilder och med en fylleskrålande Can´t take my eyes off You istället för sentimentala Speilbergstråkar som förgäves mjölkar efter tårar.






Kvar hänger den där känslan som förmedlas av Lindas replik till Michael;
"Trodde du verkligen att livet skulle bli så här?"

Fortfarande en av alla tiders bästa filmer.


#1 - - ing0:

Deerhunter är en jävligt fin rulle. Spielberg däremot är en tönt som tror på rymdvarelser. Sen att han är kompis med Tom Cruise, den jävla Scientologen gör ju inte saken bättre. :D



Ha en go helg mannen. Cheers ;)

#2 - - Pål:

Hallå, kul att du bloggar igen. Känns som om jag tittat på den där GYObilden trettielva gånger nu. Vi har tydligen lyckats synka våra sjukperioder för jag kurerade mig från feber igår med Haunted spirit och första avsnittet av Carnivale (Ben Hawkins helade mig. Jag skall starta en ny sekt). Deerhunter är det typ hundra år sedan jag såg, kommer inte ihåg ett skit.Det är så att jag undrar om jag någonsin sett den...

Nu är det i alla fall officiellt från Järnringens sida att jag skall utkomma med min nästa roman, "De döda fruktar födelsen" hos dem.

http://www.jarnringen.se/blogg/?p=796

#3 - - S:

Hhaa, god hälg på däj mä ingo. May you live long and prösper.



Pål:

Tack, kul att ha dig som läsare och ett

S T O R T

jävla jättegrattis till boken! Tung titel, ska bli intressant att läsa den.



Eftersom jag saknar Internät närmsta tiden kommer inläggen kanske att komma lite sporadiskt, vi får se.



Carnivale måste jag se klart nån dag, min kopia pajjade sorgligt nog mitt i.

Själv hade jag nån skum körtelinflammation innan förkylningen, så det har gått i ett. Ikväll låter jag det svarta guldet från Irland hela mig.

Gutår!



#4 - - Ingo:

Mot förkylning hjälper whiskey och bly Stewe! En bekant till mig rekommenderade det ;)



#5 - - Pål:

Stewe: Jag gillar titeln, får väl se om folk tycker att innehållet lever upp till den.



Ingo: Bly låter lite drastiskt, men Whiskey och vodka hjälper mot nästan allt. Utom magsjuka. En arbetskamrat (finne, vem annars kan komma på idén?) prövade vodka mot magsjuka och tyckte att det var märkligt att det inte blev bättre.

#6 - - Lionesse:

Kan bara hålla med. Dessvärre var det länge sen jag såg den, men nu kanske det är dags igen! Har ett starkt minne av en rysk roulette som fortfarande ger mig rysningar!

#7 - - CJ:

Pål: Gratulerar!! Jättekul att höra.

Till top