Som en vagel i mitt jävla öga...

Allmänt / Permalink / 8





En pedofilvänlig sekt alldeles in på knuten....






Ja så är det.

Knappt hade glädjen över att gamla Rikets Sal gjorts om till dagis, förrän det visar sig att Jehovas Vittne köpt in tomten bredvid. Där ska portarna till den dörrknackande sekten slås upp än en gång. 
Det är inte många år sedan just den lokala Vittnesföreningen figurerade i teveprogrammet uppdrag granskning angående sitt helhjärtade stöd för en pedofil, som dömts för sexuella övergrepp ett antal gånger, däribland mot en familj som jag råkar vara bekant med. En på alla sätt vidrig historia. Kanske är det ingen tillfällighet att de denna gång väljer att placera sig alldeles i närheten av ett daghem?

Det irriterar, precis som en vagel i mitt jävla öga, när jag dagligen passerar deras blivande Rikets Sal på väg till dagis med sonen. (som väl inte det dagiset bredvid Jehovas)
Det ska bli förbannat skönt att flytta i höst, så jag slipper gå där förbi och kväljas vid åsynen av dem, under fantasier om att med en slägga rasera hela skiten.





PS. Kolla gärna upp den briljanta och danska filmen To Verdener som handlar just om Jehovas, en rulle jag verkligen rekomenderar. DS.

#1 - - Anonym:

när man ligger bakfull och vill sova får man besök av sekten jehova

lägg en hunring i kollekten å du blir heders gäst hos sekten

men äre nån dörrterror? ha-halle-luja

#2 - - Pål Eggert:

He he, jag har växt upp inom en Jehovas vittnen familj. Men jag gled ur i tjugoårsåldern. Jag gillar dem inte alls som organisation och lära, men det enskilda vittnet behöver inte vara en dålig människa. Själv försökte jag verkligen vara hjälpsam och trevlig mot mina medmänniskor för att kompensera det sociala stigmat som följde mig genom hela min uppväxt.

Jag har helt tagit avstånd från deras lära och är väl inte så förtjust i religion överhuvudtaget. Jag är inte säker på att jag skulle gilla att det fanns en gud ens om jag verkligen trodde att han existerade.

Därmed inte sagt att jag tar avstånd från människor som är religiösa eller drar alla över en kam, kanske jag skall tillägga.

Förutsatt att mitt förlag inte ångrar sig, så kommer min nya roman att delvis handla om min uppväxt inom JV, fast i en fiktiv ram (orka skriva om det genomtråkiga livet som JV utan att blanda in lite riktiga demoner och skit ;-))



PS: Mina föräldrar och min syster har lyckligtvis också gått ur. Det var väl lite parallellprocesser på gång.

#3 - - Ingemar:

Dessa tokdårar. Visste du förresten att om man ändrar om Rikets Sal lite grand bildar det ordet Skit arsel? ;)

#4 - - Pål Eggert:

Jag har skrivit en text om min bakgrund på Hjälpkällan, en sajt ex-JV(Hjälpkällan bistod Uppdrag granskning med material och upplysningar).

Länk:

id=38&start=5&categoryid=7&parentid=7&arcyear=&arcmonth=" rel="nofollow">http://www.hjalpkallan.org/arkiv/index.php?newsid=38&start=5&categoryid=7&parentid=7&arcyear=&arcmonth=

#5 - - Stewe:

Pål:

Tack för att du delar med dig av dig själv. Till viss del är jag själv uppfostrad religiöst, för stunden har jag ingen lust att berätta något kring det, mer än att det nog förklarar min kluvenhet kring det hela.



Jag ska helt klart läsa länkarna, när tid finns. Det är inte det lättaste med ett raserat internet hemma att hinna med allt på jobbrasterna.

Jag försöker var öppensinnad, men har extremt svårt för vissa samfund och religionsinriktningar, däribland JV (av skäl som nog framgår av inlägget)



När jag läste Johnny Cash´s självbiografi (rekomenderas)kunde jag många gånger känna en viss avvund kring att inte ha något att falla tillbaka på. Ingen tröst och ingen trygghet så att säga, å andra sidan gav det ju aldrig tröst att be när jag var otrygg som liten och verkligen ville tro.





#6 - - Stewe:

Fan vad seriöst det blev nu då!

#7 - - Pål Eggert:

Ha ha, jag har själv svårt för samfund som JV och är inte tolerant mot deras lära eller organisation. Jag ser inget skäl till att vara "öppensinnad" mot sådant jag inte gillar, men om någon som företräder en sådan lära visar mig respekt så svarar jag med samma mynt. Och om de inte gör det - så svarar jag också med samma mynt ;-) Därför skulle jag t ex kunna ställa mig bakom lagförändringar som begränsar religiösa grupperingars friheter, t ex rätten att sätta barn i en konfessionellt bunden skola, men inte tåla att någon blir mobbad för att de tillhör en sekt.

Att bomba en rikets sal har jag väl drömt om någon gång, men jag vet också att det skulle vara kontraproduktivt.

#8 - - Lotten Kalenius:

Sett Bergmans film "Djävulens Öga"? En synnerligen underhållande komedi på temat "en vagel i djävulens öga", spelad av Stig Järrel. Min favorit Jarl Kulle spelar Don Juan återsatt på jorden för att ta en stackars flickas oskuld, då det är denna dygd som ger Järrel sin vagel. Ack ack, vilken intrig!



Jehovas är ondskan förkroppsligad.

Till top