Två Hyllor

Serier / Permalink / 0



Gott och Blandat....




Jajamänsan, nyinköpta i mammons tempel eller IKEA som det också kallas. Det var kämpigt som fan, men två nya hyllor bland annat som sväljer en del av serierna och lämnar plats till nya gjorde det nästan värt rundvandringen. Alldeles för länge har gamla trotjänare legat nedpackade och skämts.

Så gött att gå och fiska ut en DD nr 4 från 1986 och fröjdas över Millers utsökta intrigbyggnad kring förhållandena Kingpin/Vanessa, liksom Matt/Elektra och ej att förglömma Turk/Grotto. Och det var bara till frukost!

Det är också en överraskning emellanåt. Kortlivade Magic Fantasy -alla numrena, när fan köpte jag det? Eller när skaffade jag Tarzan, som gjorde ett försök till nystart bland svenska serietidningar mellan 92-93, i skick som nya, max lästa en gång. Tanken blir med ens svindlande - kanske finns det någon tokig Edgar Rice Burrouhgs-fantast som ger mig en mindre förmögenhet för dem... Eller med lite tur en tia styck på Backlist...

En annan sak blev också tydlig iochmed de nya hyllorna, rent estetiskt.
För med fyra volymer -som har läckert gul limmad rygg- på hedersplats i hyllan sticker Eskapix volym 6 ut som en kvist i ögat med sin häftade rygg och avlånga format. Synd, för annars föredrar jag personligen volym sex framför volym fem rent innehållsmässigt.




Till top