Hej Bokkonsument

Böcker / Permalink / 0


 

 

Lata Dagar...



 

Hittade den här enkäten på bokhora. Känns som man besvarat de flesta frågor tidigare, men sådan är väl historien - till för att upprepas.

 

 

Senast köpta inbundna bok:

Avslutande delen i Kejsarsviten Krigets Gudar av Conn Iggulden, för den var så billig och lånekön på bibblan var några mil lång. Romarriket är något en favoritepok, vet inte vad som fascinerar mig. Igguldens fyra böcker har på grund av sin svulstighet i sidantal en rejäl svacka, men är på det stora hela jävligt välskrivna och underhållande.


Senast köpta pocketbok:

En underbar liten bok med Leon Larson och några till som kunde det här med rim, alltså Hatets Sånger – Tidig svensk socialistisk diktning 1885-1910. Tiderna förändras men hatets låga slocknar aldrig.

 

Ultimata längden på en bok:

Ingen regel utan undantag men mellan 200-250 sidor.


Favoritbokhandel:

Går sällan och gluttar efter böcker men kollar däremot ibland i fyndkorgen på stormarknader jag besöker. Annars härskar Adlibris. Luriga Bokus kan dra åt helvete.


Favoritbibliotek:

Mitt lokala, Laholms Stadsbibliotek. De är grymt serviceinriktade när det gäller sina stamkunder, de ringer och lägger undan och beställer in efter allra bästa förmåga och har ett bra utbud vuxenserier för att vara ett småstadsbibliotek. För en tid sedan fick jag hjälp att finkamma hyllorna efter Slakthus 5 av Kurt Vonnegut.

Till sist fann vi den faktiskt.


Favoritplats att läsa (i hemmet):

Ryggläge i soffan.


Favoritplats att läsa (utanför hemmet):

Via blocket köpte jag in en uppsättning rottingmöbler från sjuttiotalet för åttahundra spänn. Rottingsoffan är ännu bekvämare än den inomhus. (om nu veranda räknas som utanför hemmet)

Annars är det gräsmatta som gäller, helst i skugga.


Fem författare du alltid köper i inbundet format:

Jag köper nästan aldrig inbundet.Pocket härskar.


Bästa lässnackset:

Jag äter helst inte när jag läser.


Bästa läsdrycken:

Det kan smaka förbannat gott med några flasköl när man läser bukowski men vafan liksom när det gäller snacks så vill jag inte ha nåt att pilla med. När jag läser så läser jag.


Bästa bakgrundsljudet vid läsning:

När jag läste Alan Moores Swamp Thing gick Naglfars Harvest på repeat. Nu kan jag inte höra plattan utan att tänka på gamla träskis. Det är så olika det där, beror på boken. Ibland vill man ha högt som fan, ibland inte ett knyst. Just nu trivs jag bäst med joller.


När på dygnet läser du helst?

Sen eftermiddag, kväll, natt.


Bästa bakfylleläsningen:

Serieromaner.

 

Bästa kollektivtrafikläsningen:

Close-up eller Språktidningen.

 

 

 

 

 

Till top