The Fall

Film / Permalink / 0




"No man does it all by himself. I said;  young man - put your pride on the shelf"



The Fall är en film som handlar om en stuntman på ett sjukhus. Han ligger där för att han gjort sig illa vid ett stunt och antagligen är förlamad. I sjukbädden utvecklar han vänskap med en flicka på sjukhuset i syfte att få henne att stjäla morfin från sköterskorna. Han berättar en saga för henne om den village people-minnande samling hämnare som kan beskådas här ovan.

Filmen börjar hyfsat. Landskapen och symmetrin mellan färger är emellanåt riktigt läckert, även om känslan av pridefestival aldrig släpper. Flickan är ovanligt sympatisk om man jämför med den stereotypiska hollywoodcastade Macaulay:n dränkt i sirap och charm. Men i andra halvlek börjar man tacka store Piratguden att man inte betalat en spänn för upplevelsen och hela finalen blir till en enda lång gallsmakande uppstötning.



Norsk zombierulle...




Det får mig som alltid att tänka på filmvärldens utsållningssystem, hur vissa filmer får enorma produktionsstöd medan bra grejer aldrig når duken, eller gör det stympade och förvanskade till oigenkännlighet.
Just i sådana stunder förbleknar saker som riksdagen, euparlamentet i jämförelse med idiotin som frodas bland de där berömda kullarna långt borta i väst. Och Hollywood blir än en gång den ultimata symbolen för allt jag finner förkastligt.
 
Ikväll ska jag se en film som jag helt blåögt väntar mig lite mer av, nämligen den norska skräckkomedin Død Snø. Några ungdomar åker till fjällen för att slå sig lösa lite. After ski, utförsåkning och slalom. Synd för dem att blodtörstiga zombienazister reser sig ur sina snötyngda gravar för att slita lusekoftorna i strimlor.
Selvfølgelig.



Till top