Samurai

Serier / Permalink / 6


 

 

Ibland är det gott att bara sätta gång Elizium och öppna upp en gammal lunta av Samurai, ta ett glas mineralvatten och svepas bort en liten stund.

 

 

 

#1 - - CJ:

En riktigt bra serie. Synd att de skar sönder den så hemskt i Sverige.

#2 - - S:





Gjorde dom?

Själv köpte jag den bara sporadiskt och det är kanske inte så konstigt med 35 riksdaler per nr 1992, hutlöst!

Har för mig att Horst lade ned tidningen pga att amerikanska förlaget kånkade, och att inte alla delar hann komma ut där heller.

#3 - - pål:

First gav ut den och kånkade mycket riktigt (jag prenumererade på den amerikanska upplagan) Men hela serien finns att köpa i ganska småttigt bokformat. Jag tyckte serien var jättebra till en början med men sedan blev den lite repetitiv. Itto Ogami blev också lite tråkig och tvådimensionell. Men sagans sista tredjedel eller nåt är riktigt bra, fullt likvärdig med den första tredjedelen.

#4 - - S:

PåL;

Förstår precis vad du menar... Samtidigt är det något grymt suggestivt och religiöst över Ittos ändlösa vandring, den ibland totala avsaknaden av dialog, barnvagnen och ungen som aldrig verkar åldras. Tecknaren är ju något grymt bra, den där avs

Finns en samlingsvolym (kanske fler?) på svenska som horst gav ut senare som var ganska stilig.



#5 - - Anonym:

Seriens berättarteknik är väldigt bra och var rent revolutionerande när jag såg den först. Den står sig än idag. miller var ju influerad av just lone wolf and cub när han började rita daredevil.

Det finns en samlingsvolym på svenska som utspelar sig före berättelsen i tidningen samurai.

#6 - - CJ:

Man skar bort hela början och sedan rök lite enstaka sidor och avsnitt lite här och där. Jag vet inte om First gjorde likadant.



Jag tycker serien håller sig rakt igenom och gillar faktiskt alla de episoder då Itto egentligen bara är en katalyst för att Koike ska kunna berätta historier han brinner för.

Till top