Street Dogs

Musik / Permalink / 0

 

 

How do these CEO thugs and mobsters in good conscience
export American jobs day after day?
How much is enough?
Or to these robber barons is there such a thing or a concept of enough?
How many cars do you need? How many boats?
How many houses? How many financed mistresses?
How do you look in the mirror? How can you sleep at night?
Well just remember this;
all that you self-righteously stand for...
WE WILL FIGHT!
-Modern Day Labor Anthem-


Street Dogs är flitiga favoriter med en ny platta ungefär vartannat år. Det enda trista är att skivbolaget heter Hellcat och likt allt annat i deras produktion blir Streetdoggarnas arbetarklasspunk alltför tillputsad och hade mått gott av en ruffigare sound. Som det är i hellcatas regi saknas i flera spår den rätta aggressiviteten att matcha de ibland blytunga textraderna.





Men med fyra fullängdare in i karriären, och med den femte i antågande, måste jag erkänna att Street Dogs håller en kusligt hög lägstanivå. Mike McColgan skriver innerliga texter baserade dels på hans upplevelser som soldat i första gulfkriget, familj kamratskap och att vara en rumlande knegare uppväxt i Boston Massachusetts. Mike hoppade av som sångare i Dropkick Murphys 98 för att satsa på brandmansyrket, men drogs tydligen tillbaka till musiken och 2003 såg första plattan Savin Hill dagens ljus.






För varje platta har Street Dogs tagit steg närmare springsteendoftande gubbrock samtidigt som man har behållit en stadig grund i oimusikens ös och fotbollskörer. Det är sällan några längre transportsträckor, utan mycket sång och lite gitarronanerande eller dylikt musikersmekande. Street Dogs plattor är som gjorda för att knäppa upp en pilsner och skråla med i. Femte skivan härmed förhandsbokad, skål.







Till top