Too late... There he is...

Allmänt / Permalink / 3







Januari är årets sämsta månad. Ishalka, regn och slask brukar vara standard. Man drar sig för att promenera, man hoppar över att gå till biblioteket, kurar ihop sig, glor på gamla filmer eftersom det är dödperiod i dvdbranschen och har egentligen ingen lust med nånting.
Känns lite konstigt hur sänkt man egentligen brukar vara den här årstiden, så är det inte alls i år. Trivs i vinterandskapet, känns ljusare, i brist på sol. Jag är trött, men inte alls i närheten av hur det brukar vara.
Freaks & Geeks avlöstes av Arrested Development som nu övergått till buffysäsonger, Murakami är med mig i ryggsäcken och jag känner mig hyfsad taggad att knalla långa promenader och skrivandet tuffar på.






Känner det är dags att avsluta innan det här inlägget övergår till total frikyrklig feelgoodstämning, men vill ändå passa på att tipsa alla som missade den stympade dokumentären kring Monty Python i julas, (almost the truth - the lawyers cut är egentligen över 7 timmar, men svt komprimerade det hela till två timmar...) att en enkel förfrågan på det lokala biblioteket besparar dig de mellan 350-400 spänn dokumentärboxen kostar dig att köpa.
Biblioteksanställdas ögon börjar skimra med en särskild lyster bara man nämner ord som "dokumentär" och "lärorikt". Lånekort är grejer det. Och spermier såklart.




 

 

 

 

#1 - - Mackan Andersson:

Tjena grabben!



Har du sett "Fourth kind" med Milla Jovovich? Som X-filesskräck funkade den helt OK. (Tänk dig X-files som "Blair Witch"-dokumentär, typ).



De bästa dokumentärerna jag sett på flera år är annars BBC-serien "The Crazy Rulers of the Earth" som handlar om hur USA använder (och framför allt har använt) New Age-idéer i sin militärmakt. Det är remote viewing, det är mind-control, det är LSD och... well, det är egentligen bakgrundshistorian till filmen "The Men Who Stare At Goats". Som i sig själv var rätt kul att se.



Egentligen ska man nog kanske se den sistnämnda innan man tittar på dokumentärserien, för att liksom inte sabba överraskningsmomentet när man inser hur mycket som faktiskt är sant i filmen.

#2 - - s:





Nej jag har inte sett något av det du nämner mackan, men ska genast kolla upp det. Både men who stares at goats (been there, done that) och den där dokumentärserien låter helt i min smak du, tackar och bockar för tipset.

#3 - - Mackan:

Kolla för övrigt om du inte kan hitta "Orienterarsjukan - och andra berättelser" (Magnus Bertås och Fredrik Ekman) på Bibblan. Det är en bok som jag tror att du kommer att gilla.



Även den här gången är det dokumentärt. Och randfenomen. Tesla, Delgado (och "stimocievers"), The Moscow Signal, Människoapor, och sånt... Det är både rätt kusligt, otroligt skruvat och väldigt, väldigt intressant. Check it out.



Till top