Rojalismande

Allmänt / Permalink / 1



"Ahahaha!! Mera apanage!!"



Trots att jag skärmar av mig från det mesta, lyssnar inte på radio, slöglor sällan på teve och läser inte dagstidningar så finns det vissa saker man alltid får veta ändå, vissa evenemang och företeelser går tydligen genom hela samhällskroppen; hur det går för sverige i os, vem som vann melodifestivalen/idol eller om persbrandt varit på fyllan igen. Och så det här jävla kungabröllopet som stundar. Alla snackar om det (nu skriver jag tillåmed själv om det, hycklande nog) det dyker upp i alla möjliga sammanhang och varvas på löpet var och varannan dag.
"En man av folket" ska gifta sig med en prinsessa sägs det. Hur fan man nu kan få denne vidrige överklassunge till en man av folket vet jag inte. Det lismas och det bugas utan sans.
Det talas också om kungahusets långa anor och traditioner... Jo men visst, en kungaätt som går tillbaka ända till artonhundratalet då en fransos myglade sig in i slottet och gav upphov till den tronföljd som lett fram till dagens familj av bidragsgödda snyltarfamilj. Fina anor ja; Knugens farsa var nazisympatisör, stelopererade Silvias likaså och gamle v-gurra pysslade inte bara tennis utan hade en försmak för smågossar, något som ledde till grova rättsövergrepp i den uppmärksammade Haijbyaffären. Det känns som rätt läge att uppdatera Ebba Gröns gamla klassiker Beväpna Er;


Ja ja, ja hatar hela borgeligheten,
ja ja, ja hatar hela kungahuset.

Ja vi, vi ska beväpna oss,
ja vi, vi ska beväpna oss.

Ja ja, ja svär utifrån mitt hjärta
att vi från förorterna ska beväpna oss.

Ja ja, ja hatar Viktoria & Carl Gustav,
ja ja, ja hatar Ebba von Sydow

Ja, dom tål lite bly i nackarna,
ja, dom tål lite bly i nackarna.





#1 - - pål:

Att Daniel Westling skulle vara "En man av folket" är ett riktigt bra skämt. Tyvärr missar de flesta humorn ;)

Hur man kan vara "av folket" när man är son till en socialchef OCH driver tre träningsanläggningar. Det är klart, han har inte blått blod men ändå. Ingen löntagare precis.

Till top