The Story of Anvil

Film / Permalink / 4





Dokumentären handlar om bandet som aldrig fick det där stora genombrottet.
Om trummisen och sångaren som hållt ihop i trettio år, bor i en håla, hankar sig fram på lågavlönade kneg och välvilliga släktingar och familjer men som fortfarande drömmer om utsålda arenor och rockstjärnestatus. Hängivenheten är total.
De tar semester från jobbet för en europaturné som de tror ska förändra allting och det börjar bra med en solig eftermiddagsspelning på sweden rock. Därefter går det utför.
Först är tåget därifrån fullbokat, sen står den polska managern och gastar i en mobiltelefon att dom är i laholm - fast det egentligen är tågstationen i hässleholm- och resten av vändan präglas av undangömda gage, felkörningar i en skraltig husbil och källargig för hundratalet eller som i vissa fall tiotalet betalande besökare.
Efter lite sura miner tar Anvil tar nya tag, det gör dom hela tiden. Blir osams, blir sams och rockar vidare. Jag har nog aldrig sett maken till självklar positivitet och övertygelse, för att inte tala om oemotståndlig kärlek till sin musik och livsstil.
Rörande, otroligt rolig och samtidigt inspirerande. Måste införskaffa den här på dvd, att plocka fram gråa dagar då allt känns motigt och allt man gjort och gör känns poänglöst.
Rekommenderas å det varmaste.








#1 - - Cadial:

Ibland kan livet vara hart och orattvist, men visst ar det toppen att Drommen lever!?

#2 - - CJ:

När jag såg den så tänkte jag på vårt gäng. Haha



Den är bra. Skriver under på rekommendationen.

#3 - - s:

C;

Jajamän, när mekanismen upprepar sig på det där speciella sättet så är det få saker jämförbara.



cj;

Haha,så du tänkte det också?

=)

#4 - - pål:

Jaha - det är sådär man är egentligen...

Till top