En spaning

Allmänt / Permalink / 4


En refräng tillägnad dem alla...



En sak jag lagt märke till senare tiden är att snubbar som bär den sortens rock n roll kläder i lagom ruffigt stuk som klädbutikerna säljer nu för tiden, har börjat skaffa sig rejält feta gaddningar. Den typen man förr bara såg i subkulturssammanhang. Ibland kryddar de looken med en käck liten hatt eller gubbkeps.
På en snubbe var det en riktigt salanderliknande tatuering från skuldran över hela ryggen. På den andra bägge armarna fullmatade med mönster och kinesiska fiskar som hämtat ur en tatueringshandbok.
Allt gjort i en enda sittning och med en prislapp som matchar en månadslön eller mer för en normal knegare. Det är inga killar som skaffat en gaddning här och en annan där mellan åren, halvfärdiga och ibland misslyckade, utan de har pekat ut och kört hela rasket på en enda gång.
Gemensamt är också att motiven är intetsägande. De är varken laddade, provocerande eller speciellt personliga. Det är bara ytterligare en klick färg de köpt, lika mycket en del av en livsstil som deras ramoneströja eller senaste jc-brallan.









#1 - - pål:

Fy fan, kommersialismen sväller som en frossare över alla bräddar...

#2 - - Ing0:

Roligt när man träffade en sån snubbe på en fest en gång som ville låtsas vara tuff rockabilly, men jobbade som servitör och aldrig hade skruvat i en skruv eller smutsat ner händerna. Hoho. Greaser?

#3 - - rippe:

har tänkt på exakt samma sak, hur underground kommersialiseras och blir intetsägande. för 25 år sedan fick man kämpa som fan för att bara hitta ett par kängor, nu springer alla omkring med dem. Det värsta är att det känns som om de snor allt för oss, det är ju inte ens kul med musik längre, allt känns så slätstruket när ett par vackra människor med alla attiraljer står längs fram och sjunger med utan att lyssna påvad de sjunger. hoppas de jävlar kommer att ångra alla tatueringar och piercingar och får lägga dyra pengar på laserbehandlingar. PUNX forever.

saknar lowlifes som en spottande Wattie och sånt nu när Rancid och dylikt diggas av alla, men en gång ska vi ta tillbaka allt!!!!

#4 - - S:





Rippe;

du sammanfattar verkligen det hela. Underbart skrivet!

Till top