Just one more fix

Allmänt / Permalink / 1

 

 


Ja Fredspristagaren Obama har nu bestämt sig för att dra sig tillbaka från Irak och överlåta ansvaret till marionettregimen. Kanske har det släppts tillräckligt med demokrati och frihet över Irakierna för den här gången. I Afghanistan fortsätter dock ockupationen med internationellt stöd, och det är kanske inte helt konstigt. Saxat från www.motbilder.se
"Sedan USA invaderade Afghanistan har landet gått från en totalt förbjuden knarkodling till att stå för över 90% av världsmarknadens produktion av heroin. Robert Charles på amerikanska International Narcotics and Law Enforcement, som överser antiknarkoperationerna i landet, säger till CBS 60 Minutes om den odlade ytan i Afghanistan: “Det är inte bara den största heroinproduktionen i världen, 206 000 hektar är också den största mängden heroin eller vilken drog som helst som någonsin har producerats i något land för vilket som helst givet år.”


"För Sverige är det naturligt att stödja de afghanska ansträngningarna
att stabilisera, demokratisera och bygga upp landet igen."

 

Vladimir Ilyich, på Moscow Institute for Globalization Studies, berättar om den amerikanska inblandningen: “De kontrollerar flygfältet vid Bagram från vilken transportplan flyger till en amerikansk militärbas i Tyskland. Under de senaste två åren har denna bas blivit den största transporthubben för att flytta afghanskt heroin till andra amerikanska baser och installationer i Europa. Mycket går till Kosovo i det forna Jugoslavien. Från där tar den kosovo-albanska maffian och flyttar heroinet till Tyskland och andra EU-länder.”Att Kosovo är Europas nav för heroinsmuggling är inget nytt. Det är heller knappast en slump att Afghanistan var det första landet i världen som erkände Kosovo som en självständig stat."
Kosovo, där Bill Clinton står staty efter sina terrorbombningar av serber må tilläggas.
Fan vad härligt att veta att svenska soldater är med där nere och ser till att kanylerna aldrig sinar.





#1 - - pål:

"Fan vad härligt att veta att svenska soldater är med där nere och ser till att kanylerna aldrig sinar."



Ja, det är så man blir tårögd av rörelse...

Till top