Fri Television

Allmänt / Bildt, Margit, Reinfeldt, SVT, Silberstein, fjäskreporter, moderatkramare / Permalink / 3






Mediaforskaren Kenneth Asp konstaterade efter riksdagsvalet 2006 att media gett positivt utrymme för alliansen i sex fall av tio. Det kommer att bli intressant att se vad han kommer fram till efter årets val, själv misstänker jag att alliansvänligheten har varit ännu större under denna valbevakning.

Att svensk media är till största delen borgerligt ägd är troligtvis en av förklaringarna. En annan kan vara den så kallade identifikationsfaktorn, i synnerhet när det gäller fjäskreportagen runt fredrik och filippa reinfeldt.
För statsministerparet bor i Täby utanför stockholm, har tre ungar och verkar stabila och lyckade på det där sättet som systemet matar oss med att vi alla borde vara. Vilket nog många i den stockholmscentrerade journalistenkåren identifierar sig med då de de själva antingen a) bor i täby och känner sig lyckade och stabila, b) vill flytta till täby när de blivit stabila och lyckade. I modebloggens tidevarv tror jag också många av mediapersonerna helt enkelt tycker att fredrik o filippa känns modernare och fräsigare än mona "kappahl" sahlin.


Men tur då att den fria television finns, i form av Svt. Eller?
Nja, (m)ats knutsson ersattes som politisk kommentator av Margit silberstein. Jag kan inte med säkerhet hävda att Silbersteins återkommande påstående om utbredd antisemitism inom svenska vänstern har något reellt samband med hennes hätska retorik mot vänsterpartiet och lasse ohly. Att hon parallellt med Svt-uppdraget arbetar för högermagasinet Dagens Industri ger inte heller belägg för att hon skulle vara opartisk.
Däremot säger hennes lismande reportage  här nedanför desto mer om hennes politiska sympatier;


Reinfeldt:
http://di.se/Default.aspx?pid=15568__ArticlePageProvider


Bildt:
http://vitidningen.episerverhotell.net/templates/ArticlePage.aspx?id=10551






Till top