Dolvingcitat

Allmänt / Permalink / 5





"Vi har något slags svensk romantik kring det här med skapande.
Att den skapande människan skulle vara en soffliggande, fisande, skön, livsnjutande levnadskonstnär som bara fångar den vaga, sköra inspirationens duva i flykten och bereder den med en gudomlig kvalitet. Alla som gör sig sådana föreställningar måste ta sig i kragen och inse att det är ett jobb, ett arbete.
När jag hör artister säga; "jag har inte haft någon inspiration, det har inte kommit någonting."
Alltså, far åt helvete! Du har inte jobbat, det är därför det inte kommit någonting. Du har ägnat all tid åt att knarka och knulla och försöka få social bekräftelse och gå på rätt barer och hänga med rätt människor och försöka veta att du är snygg och fin av rätt brudar. In i studion och jobba din jävla slapptask!
Allt annat är bullshit."



-Peter Dolving i C-U #129




#1 - - pål:

Ha ha, så är det. Inspirationen kommer oftare ju mer man jobbar, man lär sig att bjuda in den/koppla på den. Sedan finns det ju andra saker som kan stoppa upp, fixa idéer och andra kognitiva knutar som stoppar upp, men det ser jag mer som undantag, även om de kan vara nog så långvariga.

#2 - - Ingo:

Från ett skäggo till ett annat; jag håller meed! Klockrent!



Ha de stewe! :)



Ingo

#3 - - s:





Pål;

Ja precis, "Koppla på" är en bra beskrivning. Det har hänt att noveller blivit liggande i månader halvskrivna, men finns det nåt där är det bara att slå sig ned och ta upp tråden.



ingo;

Visst finns det en viss likhet mellan ditt skäggnylle och dolvings? I såna fall är det 2:a rockstjärnan du är lik på kort tid=)



#4 - - Ing0:

Hoho. Ja den där minen på fotot brukar jag göra framför spegeln på morgonkvisten! ^^

#5 - - pål:

Då måste du vara en riktig morgonmänniska - eller så försöker du övertyga dig själv att du är det... ;)

Till top