Minnesvärt 2011 del I

Serier / Permalink / 3

Marvel Comics reveals the new Spider Man is black - and he could be gay in the future

Så lanserades Miles Morales som den nye spider-man: hälften svart och hälften latino, och kanske på språng ur garderoben. Ska man tro daily mail handlar det om att spegla de rasliga förändringar i amerika, och då får Peter Parker maka på sig med sin helvita heterolook.
Enligt rykten kommer vidare förändringar att ske med Morales som spidde; dräkten kommer att bli ett rödblå mix av baggy clothing och sombrero. Istället för ett spindelsinne kommer Spider-man ha ett genusperspektiv som pinglar så fort Dr Doom sänder ut kraftfält av strukturell diskriminering, och istället för att använda knytnävarna kommer Spider-man försöka bygga en fritidsgård, där gamla superskurkar som Lizard och Dr Octopus kan lära yngre superskurkar att det är fel med våld.
Innan de tar en rejäl bastu tillsammans.








#1 - - Cadial:





I en gammal intervju menade Stan Lee att det basta med Spidermans drakt var att den var heltackande, sa att precis vem som helst kunde dolja sig i den och identifiera sig med hjalten (hos Batman med flera kan man ju se att det ar en vit muskelbyggare). Stan Lee t o m skrattade nar han berattade att en svart kille sokte huvudrollen i forsta filmen.

Nu verkade detta inte nog och vi hoppas att alla rika latinos och svarta kan hoja forsaljningssiffrorna. Kanske Spidermanfanset Obama kan inta rollen i numret fore valet!?



#2 - - S:



Haha, nåt säger mig att baracken är bättre på att väva luftslott än spindelväv=)

Jag har alltid tyckt att Peter Parker och hans problemtyngde hjälte är en så jävla universell figur; mobbad i skolan, hankar sig fram på låglönekneg, bor i ett råtthål och har svårt att få kärlekslivet att funka. Är övertygad om att det är därför spidde gått hem över hela världen, vi är liksom människor trots etniskt eller kulturellt arv.

Att marvel till största del pumpar ut massproducerad smörja är troligare anledningen till vikande försäljningssiffror och det kommer inga publicitetsupptåg göra nåt åt.

#3 - - Pål Eggert:

Hmm, jo. Jag var nästan lika intresserad av att läsa om Peter Parkers privatliv som "vanlig" människa som jag var av att läsa om hans superhjälteeskapader.

Till top