Bortbytingen

Film / Permalink / 0


 

 

Redan från början var Clintan en spännande regissör med Play Misty For Me eller den mörka och roliga Mannen med oxpiskan eller hårdkokta The Gauntlet. På senare år har han fortsatt göra fantastiska rullar som Mystic River och Gran Torino.

Tvåtusenåttas The Changeling är ytterligare en i raden av filmpärlor, om den ensamstående mamman Christine som en dag kommer hem från jobbet och upptäcker att hennes son är försvunnen. Den korruppta poliskåren dyker dock upp med en unge som de påstår är hennes Walter, utan att lyssna på Christine som hela tiden hävdar att det är fel pojk. Snutoxarna, redan hårt prövade i media, vill inte tappa i prestige genom att erkänna misstaget, utan börjar istället motarbeta moderns kamp för att sökande ska fortsätta. Istället kallar de henne för hysteriskt fruntimmer och låser till sist in henne på psyket. Synen på Christine och övriga damer i filmen hade fått Schyman att hjula ut till kvinnofällan på köksbänken i rena förskräckelsen. Själv kan man bara konstatera att det är en jävla tur att tiderna har förändrats mot det bättre.

Nu är ju angelina jolie inte den ultimata huvudrollsinnehavaren, men bortser man från det är filmen och alla inblandade ruskigt bra och jag kan rekommendera den starkt.

 

 

Till top