En Profet

Film / Permalink / 2

 

Sacré bleu!!!

 

 

Jag brukar gny över att filmer är alldeles för långa, de tappar ofta i tempo och berättelsen tänjs i onödan ut till bristningsgräns. Nåväl, En Profet klockar in på två och en halv timme och jag hade inte backat för ytterligare en timme.

Filmen handlar om den ärrade och föräldralöse gatuhårdingen Malik som 19 bast gammal åker på en volta på sex år. Han hinner inte vara innanför murarna många dagar förrän han blir erbjuden brass mot en avsugning av en annan nyanländ arab vid namn Rayeb. Malik tackar nej, men blir snart haffad av Korsikanerna som är kungarna av kåken. De ger Malik ett val mellan att själv dödas eller döda Rayeb, som har golat på en kontakt till Korsikanerna. Det hela ska ske genom att Malik erbjuder sexuella tjänster och på så sätt släppas in ensam i Rayebs cell av korrumperade plitar. Med ett rakblad gömt i käften ska han sedan punktera halspulsådern på Rayeb.

Det är bara början på denna oerhört hårdkokta och medryckande berättelser. För fans av blytunga rullar som Pusher2 eller Sweet Sixteen är En Profet ett absolut måste.

 

 

 

 

 


#1 - - Ingo:

Låter stentufft. Får ta och ..ehe..hyra den nu.



Ha dee!

#2 - - S:





Ingo;

Full Tank kompis! Gillade verkligen att läsa om ditt halmstadbesök=)

Till top