Falsk Matematik

Musik / Permalink / 4



Bobby Liebling är inte bara en man med smak för psykadeliska galonskjortor samt förgyllda spandexbrallor. Han är också frontman i bandet med det fiffiga namnet Pentagram.

Jag bläddrar i några baknummer av Close-Up... och helvete vad trött jag blir på alla dess rocksvin som verkar ha fastnat i en egen mytologi runt sig själva. Eller snarare försöker uppfinna en.
Bobby Liebling ovan berättar;

"På sjuttiotalet tjänade jag miljoner dollar på att smuggla knark åt Medellinkartellen. Jag brände rubbet på missbruk och lyxkonsumtion. Mitt hus hade en utomhuspool formad som ett marijuanablad. Trettio-fyrtio personer hade sexorgier på bakgården varje kväll."

Okej... Sångaren berättar också att han sköt heroin för tusen dollar och rökte crack för femhundra dollar om dagen, (dvs minst 1500 om dagen á 365= 547 500) samt tog metadon när han träffade sin nuvarande fru. Eftersom han blev in löööve slutade han tvärt med allt knarkande och snuskande, spelar numera bara i Pentagram och hjälper frun med hennes modeblogg;

"Hon förklarade att hon var kär i mig men inte kunde vara tillsammans med någon som tog metadon och brände hål i hennes matta."

Ja just brännhål i mattan är ett helvete...

"Då kändes det meningslöst att ta droger och lägra tre-fyra kvinnor om dagen - allt som allt måste jag ha haft sex med sextonhundra eller så."

Menar han om året?
Annars går ju inte ekvationen ihop.
Kollar man sen in bilden som inleder det här inlägget så går det inte ihop alls, någonstans.




#1 - - Pål Eggert:

Ha ha, det här var ju skitkul. Man kanske skulle ljuga ihop sådana där historier om sig själv. Fast det blir ju så patetiskt när de avslöjas...

#2 - - Cadial:

En logn blir sanning om den repeteras i det oandliga.....

#3 - - Sundin:



Eggert;

Haha, ja ärlighet vinner i längden. Överhuvudtaget är det patetiskt med de inom författarsfären som verkar så desperata över att bygga på någon töntig personkult kring sig själva, som att det viktigaste skulle vara Vem som skriver snarare än Vad som skrivs.

Sen är det trist med favoritförfattare som med åren går på sin egen myt och liksom bara stelnar i steget, som Bukowski på gamla dar när han bara skrev om hur många pavor han klämde, kelade med katterna och vilka "intressanta" och "bohemiska" konstnärstyper som besökte eller ringde honom.



Cadial;

Hihi, det hänger nog på betraktaren också. Jag menar, pentagram-bobby lägrar 3-4 kvinnor om dan är svårsmält. Är det samma 3-4 kvinnor varje dag? Är de fanatiska groupies eller blinda? Är Bobby rätt person att hjälpa till med en modeblogg? Hur lätt är det att lägga av stört med att skjuta heroin och röka crack?

Frågetecknen hopar sig...



#4 - - fredrik:

Ändå jävligt kul. 8) Vem tror på någon, alls numera. höhö

Till top