Have a nice war

Film / Permalink / 0





Green Zone är en trist film om en soldat -spelad av Matt Damon- som bryter mot order och samarbetar med araber och CIA för att avslöja att infon om att massförstörelsevapen som anledning att invadera Irak var bluff. Det hela kretsar mest kring att få tag på nån slags informatör.

Kanske är det just bristen på scoop, att göra en film om vad som var uppenbart för de flesta ganska tidigt in i processen, som gör Green Zone seg. Bara invasionen/annekteringen av Afghanistan en knapp månad efter world trade center attackerna var ju minst sagt... eh, oklar. Att Irakinvasionen hade ytterligare svepskäl än att peka och ropa "terrorister" känns som en naturlig utveckling. .

Ett litet tag efter Inside Job stod Matt Damon nästan högre i kurs än en blodsaktie i en bildtportfölj, men tyvärr så fort jag ser honom agera (i inside job var han alltså berättarröst) infinner sig en ofrånkomlig trötthet. Green Zone är inget undantag, fast det bara är dagar sen jag såg den börjar minnet redan blekna om vad som egentligen hände mellan explosionerna.












Till top