De första

Böcker / Permalink / 0

 


Ur boken Please kill me - den ocensurerade historien om punken



Alternativkulturen var uppdelad mellan de som hade rika föräldrar och de som var tvungna att klara sig på egen hand. De svarta föraktade hippiesarna under Summer of love 1967. De tyckte att de inte var på riktigt för att de kunde ju bara resa sig och lämna all rökelse och LSD bakom sig precis när de ville.
De kunde åka hem. De kunde ringa mamma och be henne komma och hämta dem. Men om man har växt upp i slummen runt Columbia Street och lekt i utkanten av Tompkins Square Park så finns det ingen utväg. Det finns ingenstans att ta vägen. De kan inte åka hem till Great Neck eller Connecticut. De hade ingen internatskola i Baltimore att återvända till. De var fast där de var.
Ur allt det kom en annan sorts hippie som var mer som uteliggare. De kom från riktigt usla förhållanden - de hade föräldrar som hatade dem och hade kastat ut dem. Kanske hade de växt upp i en väldigt religiös familj och blev kallade slampor och utslängda på gatan för att de gjort abort eller att föräldrarna hade hittat p-piller i handväskan. Ilskan jäste i dem. De var de första punkarna.

 

 

 

 

 

 

 

Till top