Sweets to the sweet

Film / Permalink / 2





Candyman är en skräckfilm baserad på Clive Barkers novell The Forbidden som återfinns i The Books of Blood.
Filmatiseringen är bara löst baserad på novellen, men har ändå tagit vara på element som fungerar bäst och tjugo år senare känns filmen fortfarande hyfsat originell.
Det är en lyckad kombination av vandringssägner förflyttade till modernt klassamhälle. De utsatta i sagan är färgade gettoinvånare, och de allra mest osympatiska är de akademiska snubbarna- pompöst nedlåtande typer som helst vill omge sig med alldeles för unga tjejer som ser upp till deras intellekt och kunnande.
En kavalkad av pulshöjande scener, kväljande krälande insekter(som funkar långt bättre än dagens datoriserade dito), plus riktigt snygg skräckmiljö i grafittibombade bostadsområden ger i slutändan en suverän skräckupplevelse.




 

 

 

 

 

#1 - - Pål Eggert:

Hmm, jag gillade också filmatiseringen. Man har gjort en egen tolkning av novllen, men behållt de väsentliga elementen från novellen, de som gör den så bra. Barker när han är som bäst. Jag kommer ihåg att jag läste den svenska översättningen för Karin när vi precis träffat varandra. Det är ju en rätt sensuell berättelse på sätt och vis... :/

#2 - - S:





pål:

haha, din snuskhummer!

Till top