Henry Rollins

Musik / Permalink / 0





SOA säsong 2 kickstartar med bland annat ett gästspel av Henry Rollins som bibelsmekande nazze.
Rollins var i sina yngre år - som frontman i banbrytande hardcoreplutonen Black Flag- själva sinnebilden av en arg, ung man. Så småningom vidgades den gode Henrys intresseområden, han började studera filosofi, byggde sin kropp, skrev poesi och vann priser för spoken words-album. Samtidigt som han fortfarande röjde scener med sitt Rollins band.
Senare år har Rollins utöver sina andra hobbies även kört stand-up, biroller i filmer och teveserier, radiopratat, fortsatt engagera sig politiskt för hbt-frågor, anti-krig och dylikt, medan den musikaliska biten alltmer fått stryka på foten. Teveprogramledare har han också varit, om jag inte minns helt fel så gick nån slags talkshow på svt för något år sen. En mångsysslare av rang med andra ord.


Black Flag 1981. Henry Rollins är han som håller micken.



Kanske är han fortfarande lika arg som på punktiden. Fast han döljer det bättre. Eller kanaliserar det bättre.
Det finns något lågintensivt explosionsvarnande över hans sätt att tala, till och med att agera.
Jag drar mig speciellt till minne en dokumentär där han satt i sitt hus och snackade. Sen stack de ut och åkte bil, Henry sa att han brukade göra det när han inte kunde sova, samtidigt som han oberört visade reportern en skarpladdad revolver han hade gömd under bilsätet, för att, som han sa; "det har varit lite stökigt häromkring på sistone."


 

Rollins Band 94. Travis Bickle style.

 

 

 

 

Till top