Insidious

Film / Permalink / 4



Rööööörrrrrrrggghhh.....

Här lånas/snos det friskt från Poltergeist, Terror på Elm St liksom från ett helt gäng rullar om hemsökta hus.
Josh och Renai är en lärare respektive hemmafru med musikambitioner som märkligt nog har råd med ett stort hus med rejält flådigt möblemang. Amerikanska lärare tjänar visst mycket mer än vad jag trodde!
De har också tre barn och verkar trivas ihop, förutom att Josh är en konflikträdd typ med flyktbeteende. Något som visar sig när äldste grabben Dalton hamnar i en oförklarlig koma och saker och ting börjar röra på sig i huset, smygande skuggor syns i rummen och förvrängda röster hörs genom babywatchern....



En forskare i det paranormala samt ett medium
Originellt....


Det är svårt att ryckas med i den lilla familjens problem eller engageras i grabbens koma, och nog är det lite märkligt att de andra två syskonen mest försvinner ur filmen efter första halvan?
Detta till trots så är Insidious en film som inte bara verkligen vill skrämmas, utan lyckas för det mesta med det också. Häxbrygden av klassiker ur genren är inget som stör mig, jag gillar verkligen storyn och har saknat något riktigt sevärt i genren av övernaturlig skräck. Insidious är till på köpet uppumpad av en rejäl injektion satanisk elakhet vilket gör att den extra gastkramande.



Javisst är det Barbara Hersey!!! Från Entity!

 

 

 

 

#1 - - Pål Eggert:

Hu! Verkar trevlig. Kanske dags för ett skräckrace snart.

#2 - - S:





Pål;

Den här kan du springa och hyra/tanka ned direkt, du kommer att gilla den.

#3 - - Ingo:

Det här var fanimig en bra rulle. Lite seg i början, men när kärringen fick på sig elefant-gasmasken var jag såld! :)

#4 - - S:



Ingo;

Till just den scenen jublade jag fan också i soffan!

Hurra liksom!

Till top