Kill List

Film / Permalink / 2




Jay är en plågad snubbe. Han pendlar lynnigt mellan aggressiva utbrott och moloken inåtvändhet. Hans svenska fru gnatar om penningbrist och att han borde gå tillbaka till jobbet. I samtal med bäste vännen Gal på kommer de fram till att återuppta sina gamla jobb som yrkesmördare. Dels för att tjäna en hacka och dels för att Jay ska komma bort från det där som tydligen gått åt helvete på senaste uppdraget.
Samtidigt som grabbarna snackar går Gals sällskap till middagsbjudningen in på toaletten och ristar en mystisk symbol bakom spegeln. Uppdragen blir snart inte alls vad Gal och Jay tänkt sig, och uppdragsgivarna framstår som allt märkligare...






När det väl blixtrar till är Kill List grymt brutalt. Rekorderliga våldsamheter och i vissa klipp skönt krypande stämning. En film som för tankarna lite vagt till The Last Exorcism som kom för nåt år sen, men ännu mer till von Triers moderna klassiker Riget i hantverk och stil. Intresset hölls på topp rakt igenom och storyns vändningar är emellanåt oväntad.
I lite snabb research ser jag att Kill List hyllats av många kritiker i hemlandet som den bästa genrefilmen på åratal. Själv tycker jag att thrillerkänslan får ta över framför det ockulta, vilket för all del gör den sevärd men knappast oumbärlig.




 

 

 

 

 

#1 - - Pål Eggert:

Klippet var helt klart skönt. Måste se.

#2 - - S:





jag var bara tvungen att ta det klippet!

Till top