Rabies

Film / Permalink / 0





Israelisk skräckfilm som delvis lever upp till sin hype.
Ofer och hans syster Tali har rymt hemifrån. I ett naturreservat trillar Tali ner i ett hål i marken, en fälla gillrad av en psykopat. Ofer springer iväg för att hitta hjälp men blir påkörd av en bil innehållande fyra tennisspelare. De två männen i bilen följer med den skadade Ofer för att hjälpa honom att befria sin syster, kvinnorna stannar kvar för att larma polisen. Samtidigt strosar parkvakten Menashe och hans hund Buba runt i skogen för att kolla läget då naturreservatet inte har särskilt många besökare för tillfället.
Titeln Rabies bör inte tas bokstavligt, då det snarare syftar på människans inneboende blodtörst och den kedja av våldsamheter som uppstår när personerna i naturreservatet sammanstrålar. Handlingen präglas av (föreställer jag mig fördomsfullt) regionens paranoida sinnesstämning, där polisiära övergrepp och misstro mot främlingar blivit en sorglig vardagsrealitet.
Jag gillar verkligen hur vissa scener hålls dolda eller anas på avstånd, liksom den kolsvarta humorn och elakheten. Rekommenderas!



 

 

 

 

 

 

 

Till top