Only God Forgives

Film / Permalink / 0
 
 
 

En film som handlar om två amerikanska bröder, Julian och Billy, som bedriver narkotikaförsäljning i Bangkok under täckmantel av en thaiboxningsklubb. En kväll drar broder Billy ut på en misshandelsrunda som slutar med att han våldtar och slaktar en sextonårig prostituerad. Den lokale polischefen ser till att rättvisa skipas utan att blanda in juridik.
Brödernas mamma kommer flygande från Amerika för att se till att vedergällning genomförs, speciellt då Julian inte är superintresserad av att hämnas sitt döde kräk till bror.

 

 

Bortsett från några korta och lyckade våldsexcesser, är det här på en film som nog även gud hade haft svårt att förlåta. Sällan har en timme och tjugofem minuter känts så långa.
Att hämndfilmer inte sällan betyder kärva ansiktsuttryck och hårdkokta, korthuggna repliker, ursäktar inte den här kavalkaden av klyschor och sirapssega scener som dryper fram rent sövande.
Nicolas Winding Refn hade vunnit mycket på att inse att en film inte per automatik får något slags konstnärligt värde bara för att tempot dras ner till slowmotion. Eller att Ryan Gosling stumstirrar sig genom merparten av filmen skulle innebära att någon slags intensitet eller stämning skapades av sig självt.

 

 

 

Till top