Köttmonstret i Celitz

Böcker / Permalink / 0
 
 
 
 
 
"Att fylla de tre hinkarna med finfördelad präst tog över en timme. De små klumparna av Kropak var både klibbiga och hala. De fastnade på Jakubs handskar; efter en stund tyckte han att de hade trängt genom fibrerna och att Kropaks inälvor höll på att krypa uppför hans armar, som lystna blodiglar. Lukten blev också värre, ju mer präst han samlade ihop: den påminde om stanken från Elsbeth och då och då var Jakub tvungen att gå några meter bort, upp mot den svaga vinden, och andas djupt."

- Smakprov ur "Köttmonstret i Celitz" av Pohlaví Remesla i översättning av KG Johansson.
 

Från förlag Eskapix;
”Blås i absintflaskan, hjula runt i lägenheten, dansa runt med yuccapalmen och gå ner i spagat. För nu har årets första Eskapixtitel landat på kontoret. Drygt ett halvt ton "Köttmonstret i Celitz" levererades idag till vår neonupplysta grotta. Boken är en skräckburlesk eller bizarro fiction i inbundna pärmar, absintgröna försättsblad, blodröd trådbindning och hela inlagan är tryckt på krämvita Amber Graphics blad på 120 gram. Boken väger sina stadiga 350 gram. Är det obskyrt ska det vara påkostat, är vårt motto. Medlemmar i Klubb Eskapix erhåller boken i början på nästa vecka. Ni andra går naturligtvis med i Klubb Eskapix i detta nu.
Vad väntar ni på?”

 


 

Beställ HÄR

 

 

Om författaren:
Pohlavi Remesla (ca 1890-1939) var en slovensk läkare, bosatt i utkanten av Sudenland från första världskrigets slut till sin död. De enda uppgifter som finns om honom är från hans amerikanska förläggare Merle Hersey, som publicerade några noveller och den säregna romanen "Köttmonstret i Celitz" i sitt kortlivade pulpmagasin Miracle Science and Fantasy.
Hersey hävdade att hennes egen släkt kom från ungefär samma trakt och att Remesla kontaktade henne efter en ledare i pulpmagasinet. Boken har aldrig tidigare getts ut i romanutgåva.

Om översättaren:
Boken är översatt till svenska av KG Johansson. KG Johansson är en svensk författare, översättare, gitarrist, filosofie doktor och professor i rockmusik vid Musikhögskolan i Piteå. Han har två år i rad tilldelats Spektakulärt pris för Bästa svenska science fiction-roman.
KG Johansson har även själv författat romaner som "chimärerna", "Frukost i skymningen" och "Googolplex"

 

 

 

 

 

Till top