Midnight Special

Film / Permalink / 0
 
 

Scifi-thriller från 2016 med b.la Kirsten Dunst, Jaeden Lieberher, Michael Shannon och Joel Edgerton. Regisserad av Jeff Nichols.
Roy och hans åttaåriga son Alton är på flykt från en religiös sekt vars anhängare ser Alton som sin frälsare. Alton har nämligen övernaturliga förmågor. Ibland visar sig hans krafter under svåra anfall som också verkar skada honom. Sekten tolkar det som att Alton talar i tungor och tecknar ned varje ord till en egen helig skrift.
Även det militärindustriella komplexet tar upp jakten på Roy och Alton. I pojken ser de såväl ett hot som ett potentiellt vapen.

 

 

En del segare stunder till trots, är Midnight Special en film värd att tipsa om. Den påminner(åtminstone inledningsvis) om Eldfödd, Scanners och liknande rullar från sent sjuttiotal och tidigt åttiotal. Man kanske rentav kan kalla den för en del av retrovågen, fast utan det mest nostalgiska skimret från t.ex. Super 8 och Stranger Things.
Midnight Special för också tankarna till Interstellar, Moon och Ex Machina, i det avseendet att den inte är ytterligare en actionladdad popcornrulle för en prepubertal publik, utan istället Science fiction av mer klassiskt snitt. En film där specialeffekter används för att driva berättelsen framåt, istället för vice versa.
(Netflix)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Till top