Tre pods

Allmänt, Böcker / Permalink / 0
 
 

”There are no really new stories anymore”

Mindre av en reguljär pod och mer av ett Författarframträdande inför publik av Gillian Flynn. En favorit bland nykomlingarna på senare år med sträckläsningsböcker som Vassa Föremål och Mörka Platser. Braksuccén Gone Girl var däremot mer kul än bra egentligen i mitt tycke. Intervjun är underdånig och publikvänligt som det brukar vara i sådana här sammanhang, men i övrigt bara att rekommendera.
 
 
 
 
Om du tolerar det här, står dina egna barn på tur
- Bokstavligen
 
På mediaprojektet Bubb.la röstas de mest intressanta nyheterna fram av en engagerad läsarkrets. I Radio Bubb.la diskuterar sedan libertarianen Martin Eriksson och marxisten Boris Benulic nyheterna som valts ut.  
Själv brukar jag botanisera bland de kortare klippen  från sändningen som jag tycker låter mest spännande. Den här veckan blev det inslaget om RFSU/RFSL som visade sig vara mer skrämmande än spännande.
 
 
 
 
Dekonstruktiv Kritik 6.7

Egentligen var det här tänkt att bli en längre bloggpost med avstamp i just den här podcasten. Det skulle också handla om Sveriges ökända insatser inom arkeologin det senaste året. Först kom det sensationella kungörandet att Birkas mäktigaste krigare var en kvinna och några månader senare att Vikingarna tillbad Allah. Båda ”rönen” jämfördes av de internationellt erkända professorerna Judith Jesch och Stephennie Mulder med historierevisionism. Vi får se om det kanske blir tid framöver att plita ner något längre om det hela.
Det här samtalet som komikern Aron Flam har med journalisten Ivar Arpi sammanfattar egentligen det mesta som finns att säga om genus på de svenska lärosätena. Inte minst Flam själv leder i bevis vad genusteori egentligen är och vad det bör jämställas med.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till top