Jack Ketchum, 1946-2018

Böcker / Permalink / 0
 
 

Dallas Mayr, mannen bakom pseudonymen Jack Ketchum, har gått bort. Läsare världen över sörjer. Mitt intryck av Mayr är att det var en man som gjorde precis vad han ville och föll honom in, vilket faktiskt är få förunnat.
En kompromisslös författare som tyvärr inte fick det erkännande han förtjänade, men som trivdes gott med sin kultstatus. En levnadsglad man som var väldigt omtyckt av såväl fans som de aspirerande författare han gav goda råd och vägledning. Det är svårt att skaka av sig känslan av att Mayr hade mer att ge och att han trots sina dryga sjuttio år rycktes ifrån oss alldeles för tidigt.
Jack Ketchum är borta, men hans berättelser lever vidare.

 

The Girl Next Door
En svindlande upplevelse och en bok som ständigt trycks i nya upplagor. Det som brukar kalla omänsklig ondska har sällan varit mänskligare, med rituella bestraffningar under den idylliska småstadsfasaden.Peaceable Kingdom
Övernaturligt och ockult, hårdkokt och våldsamt, svarthumoristiskt och sorgligt… En novellsamling som är ett måste, inte bara för Ketchumfans, utan för alla med smak för minimalistiskt mäktig berättarkonst.Red
Vackert och vemodigt om människans bästa vän. Med en bonusnovell som är i en klass för sig.

 

The Woman
Fantastisk filmatisering av Lucky McKee som kom att skriva flera böcker ihop med Ketchum. En av få skräckfilmer från den här sidan millienniet som jag sett fler än en gång.

 

The Lost
Trots att snutvinkeln inte föll mig i smaken så är det långt bättre än deckare och seriemördargrejer brukar vara. 

 

 

 

 

 

Till top