Veckans fynd

Böcker / Alan Lee, Härskarringen, Tolkien / Permalink / 3
 
 

1221 sidor klassiker där de tre delarna, Sagan om ringen, Sagan om de två tornen och Sagan om konungens återkomst är samlade i en inbunden utgåva, illustrerad av Alan Lee. Jag har länge velat utöka min skrala Tolkienhylla och var mer eller mindre tvingad att slå till när den i nyskick bjöds ut för femtio spänn.


 

Förr trodde jag att det var sådant som hjältarna gav sig ut för att finna för att de ville det, de sökte spänning i sina enahanda liv, för att pigga upp sig liksom. Men så är det inte med de berättelser som verkligen spelar någon roll, de som man minns efteråt. I dem verkar folk bara ha hamnat, för det mesta – deras väg gick där, som du säger. Men i likhet med oss hade de säkert massor av tillfällen att vända tillbaka, fast det gjorde de inte. Och om de hade gjort det så hade vi inte fått veta det, då hade de blivit glömda."
”Tack vare vår tapperhet kan österns vilda folk ännu hållas tillbaka och skräcken från Morgul hållas i schack; och det är enkom av den anledningen som fred och frihet kan upprätthållas bakom oss.
Vi är västerns bålverk.”


 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Vargnatts bokhylla:

Så vacker!

#2 - - Stewe :

Helt klart väl värd att pryda bokhyllan med.
Håll korpgluggarna öppna, den finns säkert i någon välsorterad boklåda.

#3 - - Hanneles bokparadis:

Vilket fynd, underbara illustrationer, läste för länge sedan.

Till top