Survivor

Böcker / Wrath James White, deadite publishing, hardcore horror, lovecraft, skräck / Permalink / 0
 
 
 

Lisa och Brad är ett framgångsrikt advokatpar på väg till en romantisk hotellweekend. Med sig bär Lisa en hemlighet: efter många misslyckade försök väntar hon deras första barn. Hon vill avvakta tills de är framme innan hon berättar den stora överraskningen för Brad.
Men de hinner inte så långt längs vägen. Efter en märklig trafikincident hamnar Brad i häktet. Lisa förs bort av en okänd man till en stuga i bergen.
Kidnapparen fängslar henne i en kedja och förklarar för henne att han är en filmmakare specialiserad på sadomasochism och snuff. Han berättar för Lisa att det är man i lädermask på väg till stugan för att våldta, tortera och mörda henne framför kameran.

Lisa bestämmer sig för att göra allt hon kan för att rädda sig och sitt ofödda barn. Frågan är bara hur långt hon är villig att gå för att överleva.

 J.F. Gonzalez gick tragiskt nog bort i alltför ung ålder redan 2014, men hann trots det bli en av de stora författarna inom amerikansk undergroundskräck tillsammans med namn som Wrath James White, Jack Ketchum och Richard Laymon. Efter att ha läst ut Survivor är framgången inte svårt att förstå.
Redan den inledande prologen är ovanligt brutal. Inte på ett äckligt men underhållande vis, utan plågsamt. Så fortsätter det och jag kommer ofta att tänka på Jack Ketchums bok The Girl Next Door som också hade den sällsamma förmågan att göra mig riktigt illa till mods och rentav lätt fysiskt illamående. Det handlar inte främst om brutaliteten i enskilda passager, utan hur bra Gonzalez faktiskt skriver. Okonstlat, vemodigt och äkta på ett sätt som gör att man verkligen blir engagerad och därmed mer drabbad av skräckupplevelserna och det råa våldet. Jag kommer på mig själv med att hoppas på ett lyckligt slut, åtminstone överlevnad, mot bättre vetande. Survivor
 är bara ett måste. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till top