Oktobergodis

Film / Barnfilm, anime, bleach, creeped out, dödssynderna, filmtips, halloween, netflix, skräckfilm, skräckhistorier / Permalink / 1
 
 

Tradition och tillhörighet. Repetitiva ritualer att binda samman generationerna. Skiftningar som sker långsamt över tid. Ett eldsprakande bloss i vintermörkret som brinner bara för att släckas ut.
Min tradition är den äldre. Att trotsa väderlek, tät skymningsmist och vinande stormbyar, för att tända ljus intill gravstenar och lyktor i minneslunden. Barnens tradition är importerat imperiegods. Sötsliskigt snask och konstgjord spindelväv. Monstermasker och mysrysare. Med andra ord: här följer några Halloweenbetonade Netflixtips.

 

 

Skräckhistorier
Spännande skräcksagor och en hel del science fiction i den här charmiga antologiserien i tretton delar. Den maskerade presentatören ”Den underlige” samlar berättelser som ofta lär en läxa eller innehåller en varning, ungefär samma upplägg som i Tales from the Crypt. Även fullvuxna med barnasinnet i behåll kommer att ha en trevlig stund.

 

 

De sju dödssynderna
Onda krafter har tagit över konungariket Liones och prinsessan Elizabeth söker hjälp hos de legendariska riddarna som kallas De sju dödssynderna, problemet är bara att de allihop lider av mystisk minnesförlust och är skingrade vida omkring.
Otroligt charmig anime som gått hem stenhårt hos både tonårssonen och nioåringen som formligen hjulade när nu tredje säsongen hade premiär. Talande grisar, räliga demoner och blodigt våld utlovas.

 

 

Bleach
Femtonårige Ichigo har så länge han kan minnas kunnat se döda människors själar. En kväll blir Ichigo och hans familj attackerade av en ”ihålig” men räddas av Rukia, som är en såkallad Dödsängel. Dödsänglarnas uppdrag är att skydda de levandes sfär från onda andar, men också att hjälpa vilsna människosjälar att finna vägen till livet efter detta.
Både humoristisk och actionspäckad film, som kombinerar övernaturligheter och ofrivilliga hjältar med skolmiljön på ett sätt som påminner om när Spider-Man är i sitt esse. Något av ett måste, Hana Sugisaki och Sôta Fukushi i huvudrollerna är årets radarpar.

 

 

 

 

 

 

 

#1 - - e:

Kom att tänka på Round the Twist när jag såg skräckhistorierna (alla avsnitten finns på Youtube, fast utan text och på engelska. Sändes dubbat när det gick på tv så borde väl finnas någonstans)

Svar: Ja, alla tre tipsen finns ju på Netflix -både dubbat och odubbat 🎃
Jag

Till top