Sagor för en krälande kultur

Böcker, Konst, Publicerat, Serier / Edenborg, Kärlek, Mia mäkila, Samlare, Sandra Christiansen, erotik, familj, höst 2019, samlarobjekt, sex, signerad, våldsporr / Permalink / 0
 
 
Signerad av Mia Mäkilä
 
 
Den allra Första Volymen av Eskapix 2006 skulle egentligen vara en engångsföreteelse.
Men Henrik "Hank" Holmström fick
blodad tand och under de kommande åren gavs sporadiskt ut ytterligare fyra stycken påkostade magasin i minimal upplaga. 

 

 
 Det föddes en morbid vision om att ge ut Eskapix regelbundet och i större upplagor. Därför är den här utgåvan märkt #001 i och med att Eskapix omstartades 2009.
I något större upplaga och inte fullt lika påkostat magasin, men trots det sparades inte på svartkrutet. Intervjuer, Skräcknoveller, Fantastisk Fulkultur, Erotiska Noveller, Serier, udda och vriden konst... allt i en sällsynt lyckad blandning som Eskapix var och förblir ensamma om.
 
 Medverkade gjorde kända namn som Carl-Michael Edenborg och Karl Smuts och det förtrollande omslaget gjordes av den multibegåvade konstnären Mia Mäkilä, som har ett internationellt kultfölje. Det här exemplaret är verkligen "One of a Kind" då det är signerat av Mia Mäkila. Den levereras därför inplastad och i ett vadderat kuvert. Skynda att fynda här: Sagor för en krälande kultur
 
 
Eskapix var något sant unikt på den svenska bok - och magasinmarknaden med sin makabra mix av avantgarde, skräck, sleaze, underground, ockultism, neopulp, crime noir och erotik. Under sin korta existens hann förlaget både bryta tabun och vidga trångsinta vyer på ett sätt som fortfarande ger eko i det tomrum som efterlämnats. Något som har gjort förlaget  mytomspunnet och utgåvorna hett eftertraktade som samlarobjekt.
 
 
 
 
 
 
 
 
Till top