Kultklassiker

Film / Permalink / 0
 
Givna köp för filmfantasten: kultklassiker, skräckmästerverk och sedan länge slutsålda rariteter. Du finner alla via L Ä N K E N
Låt oss titta närmare på tre av dem.


När den släpptes 1973 väckte ”Rösten från andra sidan” starka reaktioner, bland annat för sina vågade sexscener.

Den psykologiska thrillern med Donald Sutherland och Julie Christie har i efterhand hyllats som en modern klassiker. Men redan innan filmen släpptes väckte den ramaskri när uppgifter om vågade sexscener mellan stjärnorna läckte ut. I England blev filmen X-klassad, något som vanligtvis bara sker porrfilmer.

Venedig under vintertid är en karg och ogästvänlig plats. Dimman vilar tung över de övergivna kanalerna och skuggorna ruvar hotfullt i de trånga gränderna. Hit anländer John och Laura Baxter efter att deras lilla dotter drunknat. Han för att arbeta. Hon för att vila. Båda för att glömma.

Ofrivilligt möter paret två märkliga systrar. Den ena är blind och klärvoajant. Hon har en hälsning från andra sidan graven, från deras dotter, som säger att pappas liv är i fara om han inte genast lämnar Venedig.
Verkligheten börjar nu förvandlas kring dem. Vardagliga ting blir till förebud om undergång och normala händelser blir till fasansfulla blickar in i en annan, skrämmande dimension. Plötsligt dyker en bekant gestalt upp i staden. En flicka. Klädd i samma blodröda regnkappa som hon bar den dagen hon drunknade. John följer efter henne, och träder samtidigt in i en värld där verklighet och illusion flyter samman i en röd flod.

 

Filmversionen av Richard Adams gripande bestseller som blivit en klassiker i egen rätt.

En dag vid gullvivstidens slut bryter en flock vildkaniner upp från Sandlefords ängar, hotade av människans framfart, för att söka en ny bostadsplats. Den lille Femman har anat faran, den handlingskraftige Hassel blir ledaren och de får med sig den stöddige Kronan, den poetiske Maskros, den klipske Björnbär och några till.

Okända fiender och farligheter väntar dem i det grönkulliga engelska landskapet och ställer dem på svåra prov. När de kämpar sig genom tusen äventyr och faror börjar de inse att den sorglösa och oskyldiga värld de en gång levde i för alltid är borta. Och framför dem finns bara en mörk förnimmelse av svaret på deras fråga kommer de någonsin nå sitt nya hem i Watership Down?

 

Både Angela Bettis och regissören Lucky McKee har sedan kultklassikern May även gjort hyllade filmatiseringar av Jack Ketchums böcker, däribland The Woman

Om du inte kan få några vänner - gör som May och tillverka en själv...

Unga May är inte riktigt som andra tjejer. Mycket av det beror på hennes svåra uppväxt, som gjort att hon aldrig fått veta den verkliga innebörden av vänskap och kärlek.

Hon arbetar på en veterinärklinik och bor tillsammans med sin enda "riktiga vän", en docka som hon fick av sin mor som liten.

Arbetskamraten Polly börjar utan större framgång att flörta med May, men hon har nu fått upp ögonen för den mystiske Adam som dyker upp utanför hennes arbete. Adam arbetar med skräckfilm och gillar riktigt sjuka saker, men han upptäcker snart att May till och med är för sjuk för honom. Men när May väl bestämt sig för att skaffa sig en vän så tänker hon göra det till varje pris.

 

 

 

 
 SKYNDA OCKSÅ ATT FYNDA:

B Ö C K E R

S E R I E R

M U S I K

 

 

 


 
 
Till top