CJs

Allmänt / Permalink / 5


Welcome to the Jungle...

Dags för en ny fest, denna gång hos Håkansson i Linköping. Efter en massa tvekan laddade man till sist in en biljett och gjorde sig redo för sin dyraste helkväll någonsin. Eller åtminstone nästan. Lite rastlöshet under fredan botades med kalla öl och frågesportsspel. Det blev en lagom afton som inte märktes av nästa morgon, då rastlösheten däremot var desto större. Allt kändes dock bättre när jag mötte Ingemar Roos på stationen i Hässleholm. Två burkar och x antal cigg (jag) senare stegade vi på tåget och tog plats i djurvagnen. Det visste vi inte inledningsvis, men förstod det när folk började fylla kupén med marsvin, bullterrier och uppblåsbara får. En översvämmad toalett var det enda som tog bort guldkanten på vår annars gyllne resa.We got fun and games...

Ingemar gjorde korttrick, och samtalsämnen for mot tågväggarna som popcorn i en gryta. På perrongen stod en styck splatterförfattare vid namn cj och en styck Pål, som inte bara skriver mörkare fantasy, utan äger den kusliga förmågan att bära med sig halva sin lägenhet på ryggen.
"Var fan är redaktör Holmström undrade vi", men det visade sig att den arme saten hade fått ett erbjudande han inte kunde tacka nej till. Regnet gjorde sitt bästa för att dränka eller åtminstone blöta ned vår tappra kvartetten medan vi småjoggade till en mysig kinakrog där buffén inte bara mättade utan gjorde -åtminstone mig- ordentligt törstig. Allt gapskrattande gjorde säkert sitt till.
We got everything you want...I lägenheten blev det husesyn, vi beskådade delar av film-bok och inte minst seriesamlingen som täckte väggar från golv till tak. CJ är en person som verkligen avgudat, andats och fördjupat sig i sin populärkultur. Han har ruskigt bra koll, och är alltid lika intressant att få tips av. Ölen rann på, metal i blandade genrer och epoker vällde ur högtalarna och suveränt snack om allt eller ingenting fyllde lägenheten.Honey we know the names...


Humorn hamnade som den ofta gör ganska lågt, men höjdpunkter som att totalsåga Janne Gulliou och Cjs komprimerade ståupp-version av sagan om ringen var hysteriskt roliga höjdpunkter. Så småningom dök Malin upp, inom kort följd av Miri och en viss balans gavs åt den testoronstinna sammansättningen. Det blev tal om äckliga mördarsniglar och den danska dokumentären som finns gjord om miri.

You can taste the bright lights...


Något som verkligen var fantastiskt med att träffa det här gänget i stort, var att man just kan sitta och snacka film, litteratur, serier och inte minst Eget Skrivande på fullt allvar. Inga tomma poser och tröttsamma egosmekningar. Det märktes inte minst då Ingo äntrade scenen, började bryta sig ur tvångströjor, hamra spikar i näsborren och köra korttrick. Alla var helt hänförda, applåderade och jublade. Även vi som sett delar av det tidigare.
But you won´t get them for free...

Förutom att köra trolleritrick hade Ingo med sig en låda öl; Norrlands Guld -dynamitvarianten på sju procent per 30clburk... Någon gång senare på aftonen fick jag för mig att börja nalla på lägenhetsinnehavarens femprocent öl istället, för att stabilisera den galopperande fyllan. På nåt konstigt sätt lyckades jag ändå bli kraftigt berusad och ragla in och ut från balkongen. Malins pojkvän dök upp minns jag. Till sist somnade jag sittande i soffan, och blev givetvis fotograferad.
Nästa morgon gick den gode Pål ned till statoil och kom hem med ett lass mat som han genast började brassa till; Vändstekta ägg, brieost och jag vet inte vad.... CJ fixade toast och kaffe. På ett bestämt men ändå faderligt sätt bestämde Pål att vi skulle vi oss frukost trots att tiden var knapp inför avresa, och protester var meningslösa. Resan hem är en helt annan story.... Men på det stora hela precis vad som behövdes just nu, känner mig taggad och skrivsugen till tusen.
Hälsning till alla, hoppas vi ses igen.
obs: Alla bilder i inlägget är kidnappade från andra festdeltagare.


 

 

 


Welcome to the Jungle - It gets worse here everyday...
You learn to live like an animal...
In the Jungle where we play...
I wanna hear you scream!!!!
Till top