Dagon

Film / Permalink / 5


Iä iä!! Cthulhu fhtagn!!From Beyond... Re-Animator... filmer som gjorde radarparet Gordon/Yuzna till hjältar för en generation svältfödda skräckälskare. Fullt lika känd är inte Dagon från 2001. En film som liksom deras andra Lovecraftfilmer inte på något sätt bokstavstrogen utan använder sig hyfsat fritt av materialet . Så är till exempel Dagon inte i första hand baserad på novellen med samma namn utan istället Skuggan över Innsmouth.

A fishy little town called Imboca....Handlar högst kortfattat om Paul som trots en härlig båtsemester med flickvän och kompisar plågas av mystiska mardrömmar. Plötsligt sveper ett oväder in från ingenstans och kastar segelbåten på grund, vilket gör att Paul och flickvännen Barbara får ta sig in till den lilla strandstaden Imboca.
Fast det borde de aldrig gjort.
"Every dream is a wish"


Många har gnällt över bristfälliga effekter, och visst finns det vissa scener som hade fungerat bättre om man hållit sig mer konsekvent till papier-maché och gummitentakler rakt igenom men det är faktiskt oväsentligt. Stämningen är oslagbar helt enkelt och jag bara dyrkar varje minut. 

 

 

 

Till top