Grisporr

Böcker / Permalink / 0

Allt Leonard någonsin drömt om är att förverkliga sin konstnärliga vision genom att skriva och regissera sin alldeles egna film. Manus är skrivet och klart. Skådespelarna står redo. Problemet är bara att pengar och utrustning saknas.  

Som en skänk från ovan erbjuder en man att låna ut exakt den summa som Leonard behöver. Som i ett feberrus färdigställer Leonard sitt mästerverk och sänder filmrullarna till den mest prestigefulla filmfestival han kan finna.
Kruxet är bara att lånehajen Rocco och hans boss inte har några intentioner att invänta den eventuella kassaströmmen från Leonards lågbudgeterade konstfilm. De vill ha tillbaka stålarna omedelbart – med ränta.

För att jobba av skulden så skickas Leonard till en ensligt belägen bondgård, där den enda grannen på många mil är en religiös sekt som lever isolerat amish-liv i bushen. På den fallfärdiga bondgården finns det kamerautrustning, hundar och andra kritter, men också två heroinberoende horor vid namn Snowdrop och Sissy.
Leonards nya jobb blir att regissera djurporr samt portionera ut heroin och foder mellan tagningarna. Snusket snabbproduceras för att direkt distribueras till sin omättlig publik; det är sjuttiotal och goda tider för tidelag.Filmerna har fyndiga titlar som Rebecca of Horse-fuck Farm, Doinkin' Donkeys och Barnyard Babes.
Leonard är i helvetet, men efter att ha sett de bestialiska snuff-filmer som Rocco och grabbarna spelat in på gården så vågar han inte knysta fram minsta protest. Men när Rocco en dag kommer körandes dit med en välväxt gris, börjar saker sättas i görningen som nog ingen hade kunnat förutse.

The Pig är en utmärkt introduktion till Edward Lee och hans speciella lilla värld av depraverad skräck och splattrig humor. Bokutdragen talar väl för sig själv. Lee har en sällsynt förmåga att skriva pulp, kioskdeckarskräp, därtill perverst vriden sådan, men ändå få slutresultatet att framstå som någon slags kvalitetslitteratur. The Pig är en fängslande skräckskröna som jag läser med förtjust äckelkänsla.
Boken är en såkallad dubbelmacka som även innehåller The House, så jag lär få anledning att återkomma när även den är utläst.

 

Title: The House & The Pig

Author: Edward Lee

Language :  English

Paperback :  198 pages

ISBN-10 :  1453831126

ISBN-13 :  978-1453831120

 

Till top