Hus i Helvete

Böcker / Permalink / 0

En nördig miljonärsson får i uppdrag av sin chefredaktör att övernatta i ett legendomsusat maffiahus på vischan.
Det sägs inte rakt ut, men man anar att det är pappa – eller åtminstone pappas pengar – som kirrat kneget på lokalblaskan för den bortkomne och blyge Melvin.
The House i fråga är givetvis huset som utgjorde den blodbestänkta scen där bokens första berättelse The Pig utspelade sig. Det gamla rucklet har rustats upp för uthyrning, men ryktet växer om att stället är hemsökt. Lokaltidningens girige chefredaktör tänker sig en artikelserie om husets grisiga historia och påstådda spökerier.
Med sig på övernattningen får en motvillig Melvin sin nya styvmor; ett ungt bombnedslag med konstnärliga ambitioner. Hennes specialitet är att göra krucifix av sönderslagna kadaverben. Och just kadaver är ju något som det finns gott om i huset.

Idén att samla The Pig och The House i samma volym är ganska självklar. I egentlig mening är inte The House en typisk uppföljare, då den rent tekniskt skulle kunna läsas fristående. Men behållningen blir så mycket större om man förstår var porrgastarna och den sexualdemoniska besattheten kommer ifrån. De fullständigt vidriga scener som spelas upp är inga repetitioner från The Pig, utan mäster Lee grisar vidare med nya anfallsvinklar på ens mentala kräkreflex.
Med andra ord så får man två sköna skräckskrönor till priset av en, varav bägge rekommenderas å det varmaste.

Title: The Pig and The House

Author: Edward Lee

Language  :  English

Paperback  :  198 pages

ISBN-10  :  1453831126

ISBN-13  :  978-1453831120

 

Passa på att besöka Fyndhörnan:

  

B Ö C K E R

 


 F I L M

 

S E R I E R

 

M U S I K

 

 

Till top