Decembers Mörker

Musik / Permalink / 0
 

För nitton år sedan släpptes The Howling - den första EP:n från Devils Whorehouse. Bandet var en ren hyllning till Glenn Danzigs tidiga bandprojekt Misfits och Samhain. Det var punkigt, snabbt och oslipat som sig bör.
På albumet Blood & Ashes tog dock Devils Whorehouse klivet upp att låta mer som bandet Danzigs fyra första legendariska album, även om också andra influenser kunde skönjas. Något som gav albumet och bandet en mer särpräglad stil än tidigare.

 

 

Kort därefter byttes namn till Death Wolf. Allt tydligare influenser från så skilda håll som Wovenhand, Death in June och Primordial har förvandlat Death Wolf till ett helt eget djur. Danzig är inte längre en given referens.
Även texttematiskt har Death Wolf ändrat stil från Devils Whorehouse till en excellent mix av dödsdyrkande mysticism, asatro och krigsskildringar från svensk stormaktstid.

 

 

Death Wolf IV: Come The Dark har dröjt fem långa år, men lämnar definitivt ingen besviken. Maelstrom bakom micken har växt ytterligare som frontman och ger sångerna en själfullt storslagen och episk atmosfär. Den ena låten vävs in i nästa och trots att det är svårt att sålla ut favoriter så är The executioners song, Conquerors dance och The sword något av det bästa bandet presterat.
Årets skivsläpp för min del.

 

 Death Wolf IV: Come The Dark
inhandlas överallt där skivor säljs
men finns även att strömma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Till top