Enhet

Bloggverk / #Donovan, 2019, Kärlek, familj, glädje, hälsa, höst, inspiration, livet, oktober / Permalink / 0

 

Om du är en snäll gosse och följer reglerna, om du lär dig tala passivt och harmlöst, om du kan övertyga någon annan sorglig och patetisk sömngångare att du är besatt av en nästan ohälsosam lust att erbjuda enastående kundservice eller öka den operativa verkningsgraden i förbättrandet av den interna processen inom effektiv organisatorisk kommunikation, om du kan säga sådant korkat skit utan att skratta, om ditt CV är helt OK och ditt kiss luktar rätt – så kan du få dig ett J-O-B-B.

 Kanske blir du killen som administrerar provresultaten eller auktoriserar försäkringspolicyn. Kanske kan du bli killen som hjälper ett själlöst globalt företag att tjäna ytterligare lite pengar.
Kanske kan du få en klapp på huvudet genom att komma på en smart idé som gör en bunt andra killar arbetslösa genom att utlokalisera deras trista jobb till killar på något annat ställe som är villiga att arbeta längre tid för mindre pengar.
 
 Oavsett vad än du väljer att göra, oavsett vad folk än säger, oavsett hur många lagbyggande företagsträffar du deltar i och oavsett hur många födelsedagskort du får från någons sekreterare, kommer du alltid att veta att du är en komplett utbytbar enhet i det större maskineriet.

 

 

 

 

 

Utdrag: Jack Donovan "The Way of Men"
Svensk översättning; S. Sundin

  

Till top