Sysselsättning

Bloggverk, Böcker / #Donovan, Kärlek, familj, höst 2019, inspiration, livet, oktober / Permalink / 0
 

Om du är en snäll gosse, kan du krypa upp i din livmoderstrygga lilla neo-sovjetiska lägenhet med dina bekväma prylar och avnjuta din avmätta tillfredsställelse, din gourmetmat, din mikrobryggda maltdryck. Du kan sysselsätta dig med att försöka radera ditt ekologiska fotavtryck, eller du kan göra en insats genom att cykla till arbetet, kryssande genom en barriär av långtradare och bilar som skulle kunna krossa dig bara för att få sig en kick.

 Kanske kommer du att ta en kurs för att få ett tillstånd, och efter att ytterligare en tjänsteman bekräftat att du är kompetent nog att bli certifierad och försäkrad, kommer du att få möjligheten att göra något riktigt galet, som att köra motorcykel. Kanske kommer du att betala någon för att delta i en tävling eller springa ett lopp, eller klä dig i skyddsutrustning för att bestiga låtsasberg. Om inte, kan du alltid se någon annan göra det på TV.
 
 Eller kanske du upprörs av någon mindre oförrätt eller orättvisa och deltar i en ickevåldsam manifestation. Kanske intalar du dig själv att du gör skillnad genom att samlas på samma plats som andra människor för att skrika ilsket på folk som inte bryr sig. Eller om du hellre föredrar det så kan du gå ut på nätet för att ventilera din förvirrade, impotenta och inbilska vrede genom att agera anonym tuffing på någon blogg eller i något forum. Eller så kan du säga ”åt helvete med alltihop” och spendera alla dina pengar på datorspel som ger dig en surrogatkick av att slakta horder av aggressiva främlingar.
 
 Sedan finns det ju alltid hobbies. Du kan hitta något harmlöst och oförargligt att ha som tidsfördriv. Kanske trädgårdsarbete. Du kan starta ett band eller fixa med bilar. Bli en filmfantast. Du kan måla miniatyrkrigare. Du kan till och med klä ut dig i maskeradkostymer och spela Levande Rollspel.

Vad som helst, så länge du håller dig sysselsatt.

 

 

 

 

 Utdrag: Jack Donovan "The Way of Men"
Svensk översättning; S. Sundin

 

 

Till top