stewe

Rock and/or Roll

Kategori: Musik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flying Saucers Over Hollywood

Kategori: FilmLigger förkylder, pank samma dag som lönen kom. Men prisa fan, snart kommer skatteåterbäringen. Warlock the nemesis & BPRD 12 är beställda, liksom Tudors säsong 1 och Lawless Darkness förhandsbokat. Får se hur det blir med den sistnämnda, förra året förhandsbokade jag två plattor -behemoths och vaders- och bägge var något av en besvikelse efter nån dag/vecka av nyhetens behag. 
Tills vidare ser jag Ed Wood för femtielfte gången.
Jag är jätteförtjust i Burtons filmer överlag (även om han har lyckats med några outhärdliga; Kalle å chokladfabriken, sweeny todd) men Ed Wood är nog favoriten ändå. Tänk de gamla frankensteinfilmerna, Sjunde inseglet, Tjuren från Bronx, nosferatu, eller varför inte inledningen av von Triers Antichrist eller Coens The man who wasnt there.
Film i svartvitt är vackert helt enkelt.
Och filmen Ed Wood är utomordentligt vacker. Det ömsinta porträttet av Bela Lugosi, Patricia Arquette och hennes skeva framtand, och Depps Wood i kvinnokläder och med outtröttlig, ohejdbar entusiasm.


Löningsdag

Kategori: Musik

Varför är det inte rättvist, varför har en del´t så bra
å en del ska vara pigor med ett evigt slit var dag
Varför är just jag en piga, det kan man fundera på
Varför får jag aldrig rosor, å varför ska det vara så?

Varför ska jag mata grisar, å varför ska jag mjölka kor
Varför har jag ingen klänning som är fin, å fina skor
Varför har jag ingen fästman, när det finns dom som har två
Varför får jag aldrig rosor, å varför ska det vara så?

Varför får jag aldrig dansa, och får aldrig gå på fest
Å varför ringer väckarklockan, när jag sover allra bäst
Varför regnar det på söndan, just när jag ska ut och gå
Varför får jag aldrig rosor, å varför ska det vara så?

Varför är jag inte vacker, varför är jag inte fin
Varför har jag inga pengar, inte ens en symaskin
Varför är jag ful och fattig, det kan man fundera på
Varför får jag aldrig rosor
å varför skrattar jag ändå?

Solomon Kane

Kategori: Film


Filmen tar sin början runt år 1600 utanför Nordafrikas kust när Solomon Kane är soldat i kriget mot spanien. Jakten efter en omtalad skattkammarer leder honom i en fälla där djävulens lieman själv gör anspråk på Solomon Kanes själ. Solomon flyr och söker skydd i ett munkkloster. Inom kort är han dock tvingad att lämna klostret, men då bestämd att aldrig mer göra någon annan människa illa eller använda våld, då det är det enda sättet för honom att vinna tillbaka sin själ från djävulen. Man kan väl säga att det inte går riktigt som han har tänkt sig.
Solomon Kane - en karaktär skapad av den genialiske Robert E Howard - är en bra äventyrsfilm. Långt ifrån mästerlig men mycket underhållande. Bra huvudrollsinnehavare (James Purefoy från Rome) och såklart Max von Sydow som Solomons farsgubbe, lyfter filmen långt högre än de låga förväntingar jag hade inför den.
Det är mörkt och dystert filmat, (tankarna går faktiskt emellanåt till filmatiseringen av The Road), och ganska hårdkokt och blodigt. Trots en budget som inte ens bekostat en halv avatarsvans skapas en bra stämning, och effekterna är klart godkända. Sedan var det skönt att se en film som klockade in på 1.30, utan onödiga transportsträckor.
Rekommenderas.


Avatar

Kategori: Film

En Dansar Med Vargar i sci-fitappning.
Avatar är historien om Jake Sully, som får i uppgift att mentalt styra en Avatar -en blå, jättelik, svansprydd klon kan man säga- för att försöka lära sig mer om varelserna som lever i planeten Pandora, kallade Na'vi. Där möter han Neytiri, dottern till klanens hövdning som får i uppgift att lära Sully leva som en riktig Na'vi, en process som han inledningsvis använder för att skaffa information som hans arbetsgivare kan använda mot Na´vi. Men snart börjar Jake få en ny förståelse för infödingarnas kultur och sakta börjar han bli en av dem. Samtidigt planerar människorna att attackera Pandora i sin giriga jakt på värdefulla mineraler. Det leder Sully till ett svårt dilemma och måste välja mellan sin egen ras eller kvinnan och landet han lärt sig älska.
Ingemar Roos berättade på vår gemensamma sj-tripp häromsistens om att han sett Avatar på bio i 3-dversionen. Jag kan tänka mig att det var en maffig upplevelse, för Avatar är en väldigt visuell upplevelse. Varelserna, planeten och rubbet är otroligt välgjort. Inledningsvis stör jag mig på Camerons ständiga teknikbögande, varenda bildruta ska fyllas med överdesignade bildskärmar, robotrustningar (vars "prototyp" vi såg första gången i alien 2) arméhelikoptrar och överdimensionerade vapen. Tekniken har verkligen gått framåt i denna framtidsvision, ja förutom rullstolarna och amerikanska marinkåren som inte utvecklats ett smack.
Men för ovanlighetens skull kan jag se visst befog för allt pojkrumsfantiserande bling-bling, då Pandora med sitt fosforescerande växt-och djurliv och Na´visernas närhet till sin jord blir en utmärkt kontrast till människovärldens metalliska och artificiella värld. Det gör helt klart det mer effektfullt när väl maskinerna trampar ned och skövlar sig framåt i Pandoras urskog. Grundbudskapet i filmen är ofrånkomligt sympatiskt, och även om samma sak sagts många gånger förr, är det något som är värt att upprepas.
Likväl rycks jag inte med i filmen, en distans finns där hela tiden. Jag bryr mig inte jättemycket om vad som händer och jag får ingen känsla för huvudpersonerna. Istället satt jag mest och kollade in de maffiga explosionerna och de färggranna flygödlorna. Jämför man med filmer som Pans Labyrint eller Sleepy Hollow, som lyckas kombinera visuell storslagenhet med en kraftfull och engagerande berättelse, står sig Avatar inte särskilt väl.


Spåkvinnan

Kategori: Allmänt

 

 

 

 

 

 

Jag är inte typen som faller för new-agepropaganda eller annat flum. Även om jag skriver saker som rör sig i den övernaturliga sfären är jag djupt skeptisk till alla som säger sig ha sett oidentifierade flygande objekt, vättar eller spöken.

Men döm om min förvåning när jag i helgen stötte ihop med en äkta spåkvinna, som inte bara hade stora örhängen och sjalett, utan också visste saker som ligger fördolt för andra. Hon visade mig sin kristallkula och för en överkomlig slant, gav hon mig en glimt av världen tjugo år fram i tiden.

Jag fick en skakande skildring, inte bara av min egen framtid, utan också framtiden för deltagarna på senaste festen, samt förläggaren som inte dök upp. Om du inte vill veta, stäng din webbläsare redan nu. Eller följ med till år tvåtusentrettio…

 

Sundin själv

Stewe fick aldrig det där riktiga genombrottet. Efter några vändor på torken och en uppslitande separation hyr han numera ett skrymsle ovanför Roffes grill i centrala Laholm och försörjs sporadiskt av sina barn. Hans stora hobby är att sitta på sin stampub och prata om gamla publiceringar i eskapix. Trots en del motgångar ser han ljust på framtiden. Han skickar fortfarande minst ett manus till Holmström per månad.

 

Pål Eggert

Pål är den äldste i samlingen, men ser fortfarande yngst ut. Efter regeringens nya policy –rationaliseringslinjen- det vill säga projektet att avrätta alla hemlösa och gamla, blev Pål arbetslös och har det ganska kärvt ekonomiskt. Hans engagemang för arbetsrätt i de ständigt växande kinafabrikerna har lett till att han och familjen stämplats ”Terrorguilt by association” enligt president Jenna Bush´s nya utrikespolicy, vilket hindrar honom att omskola sig till andra yrken. Pål fortsätter dock skriva, och säger själv att Järnringen Förlag kommer att släppa De döda fruktar födelsen under nästa år, efter en del förseningar.

 

Miri Höglund

Miri flyttade så småningom tillbaka till norrland, där hon lever nära naturen och brygger sitt lådvin själv. Hon har också gett sig på en karriär som skoterförare på tävlingsnivå, där hon blev känd för att sy sina egna skoteroveraller. Ännu en dansk dokumentär har gjorts om henne, Skoterässet heter den och vann juryns specialpris i Cannes 2018. På sin fritid gillar hon att läsa, fotografera fjällen ur olika vinklar och gå långa promenader.

 

CJ Håkansson

CJ fick 2017 nobelpriset i litteratur för romanen Hamarkrossat Nylle. Den fascinerade hybriden mellan socialrealism, självmordshandbok och bdsm-erotik gav honom internationell kultstatus och lovorden haglade. En förtretad Björn Ranelid skrev dock en lång debattartikel där han ondgjorde sig över Håkanssons bakgrund i skräckgenren. Han kallade skräcklitteraturen för ”den tärande kvickroten i litteraturens prunkande örtträdgård”. Att han själv inte ens nominerats till nobelpriset kallade Ranelid däremot ”en inflammerad vårta på moder jords innanlår”.

På nobelfesten skapade Håkansson en ordentlig skandal genom att dricka sig stupfull, starta en enmansmoshpit i orkesterdiket och klatscha till drottning silvia över skinkorna. I eftersvallet, där en enad kritikerkår krävde att litteraturpriset skulle återkallas, drog sig Håkansson tillbaka från offentlighetens ljus. Rykten om honom är många, några påstår att det är han som gömmer sig bakom pseudonymen Werner F Assbinder, och spelar in snuffminnande kultfilmer i Berlins undergroundvärld, andra att han flyttat till ett hus på landet utan elektricitet där han numera endast använder sig av blyertspennor och skrivmaskin.

 

Malin Rydén

Malin flyttade så småningom till Amerika med sin pojkvän. De bor i ett område utanför Washington och säger sig trivas bra. Bägge är engagerade demokrater och arbetade ideellt för Malia Ann Obamas presidentkampanj i senaste valet. Deras hobby är att mecka med hus, när de lessnat på ena huset börjar dom bygga ett nytt. Lite trångt på tomten men annars helt okej. Malin själv hankar sig fram som omslagsillustratör för marveltidningar, och är glad över att slippa mördarsniglarna i linköping. Men arbetar däremot på en ny novell kallad Cockroach Winter...

 

Henrik Holmström

När Henrik kläckte idén till att göra om Eskapix till en åttahundrasidig inbunden volym i fyrfärg var det många som kallade honom galen. Med ett försäljningspris på mellan niohundra och tusen spänn per volym ansågs det vara publicistiskt harakiri att trycka upp en miljonupplaga.

Och de hade rätt. Utfattig och skuldsatt, knaprandes prozac som det vore pim-pim, bor Holmström numera i ett torp i skogarna utanför Kalmar. Han har flera gånger varit med i lokaltidningen kring sin utdragna konflikt med sopgubbarna som inte tömmer hans tunna och elbolaget som regelbundet bryter strömmen. Från en gammal bekant får han som tur är en massa manus skickade till sig, något som gör att han klarar sig genom vintrarna genom att elda dem i sin kamin.

 

Ingemar Roos

Från lokala barnkalas till utsålda ishallar, Ingos internationella genombrott som trollkarl kom överraskande. Plötsligt var han namnet på allas läppar med en egen show i Las Vegas och blev mer eller mindre folkkär efter sin medverkan i Lasse Berghagens nya lördagsunderhållningsprogram Lasse & CO.

Vid nästa inbjudan till fyllefest med de forna vapendragarna inom skräck svarade Roos sekreterare i hans ställe att ”han hade bättre saker för sig än att halsa öl direkt ur burken och lyssna på kretiners filosoferande över konsten”. Tiden i Vegas gav dock inte bara dyra vanor i form av ett eskalerande kokainberoende, utan också nya vänner i form av Robert Pattison och Ethan Hawke. De tre namnades i tidningar och teve till Bat-Pack i och med sin benägenhet att klä sig i långa skinnrockar och alltid bära solglasögon. Efter tredje vändan på Betty Ford-kliniken tog USA-karriären abrupt slut. Vad det ryktas är nu Ingo tillbaka i Perstorp där han återgått till att spika pallar och funderar på att skaffa en katt igen. Eller två.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktiv Dödshjälp

Kategori: Musik

Surfa omedelbums in på Aktiv Dödshjälp´s  Myspace

och lyssna på låten Honmonstret – kvinnan som vägrade dö.

Den är såå bra…

 

 

 

 

Tvätt av Hjärnan

Kategori: Musik
Propagandamaskinen försvinner aldrig. Den bara byter form...

Checka in plattan

 

 

The Story of my Life...

 

Landskrona Punx...

 

 

Vad du inte ser i riksmedia...

 

 

 

 

 

 

På nattduksbordet just nu

Kategori: Böcker


"New York was just a city. He had seen her wake in the morning like a slut, and pick murdered men from between her teeth, and suicides from the tangles of her hair. He had seen her late at night, her dirty back streets shamelessly courting depravity. He had watched her in the hot afternoon, sluggish and ugly, indifferent to the atrocities that were being comitted every hour in her throttled passages.
It was no Palace of Delights. It bred death, not pleasure."
-Midnight Meat Train, Clive Barker

"Jezal mådde inte bra, inte alls bra. Det var inte bara det hemska illamåendet som tecknen på porten på något sätt orsakat, utan något mer. Ett plötsligt anfall av chock och äckel, som när man lyfter en mugg och dricker i tron att det är vatten, och så visar det sig vara något helt annat. Piss, kanske, i det här fallet. Samma våg av ohygglig överraskning, fast utdragen i minuter eller timmar. Sådant som han hade avfärdat som trams och gamla skrönor visade sig plötsligt vara verklighet, inför hans ögon. Världen var en annorlunda plats än den varit igår, en kuslig och olustig plats, och han hade innerligen föredragit den som den var."
-Det lockande stålet vol. 2, Joe Abercrombie

"Mediciner? Bah!
Friska människor behöver ingen psykofarmaka.
Vi behöver inga stödhjul.
Fruktan... Känslan av smärta!
I form av av en stor, vidrig fladdermus!
Mörker...
Mörker...
Som exploderande champagnebubblor i min mun."
-Batman 3/90, Alan Grant & John Wagner

"Sedan dog ljudet bort och Legs kisade upp mot himlen med en måne så klar att man aldrig skulle kunna tro att den bara bestod av sten precis som vanlig sten på jorden och var livlös, bara återsken från en osynlig sol och utan ett eget starkt levande ljus, och Legs sade;
"Vet du vad jag kommer att sakna när jag är död, Maddy? Nätter som denna när allting är så klart och kallt och skarpt, som uppe i himlen, så att man inte bryr sig om att man är ensam, fattar du vad jag menar?"
-Foxfire, Joyce Carol Oates


Bukett

Kategori: Dikt och Rim

 

 

 

 

 

du vet första riktiga flickvännen.

den första som kom nära.

den första som du låg naken bredvid fullständigt avslappnad.

din kind mot hennes mage medan svetten dunstade från era kroppar.

du kände med handloven på hennes könshår.

förde fingrarna igenom dem.

så mjuka som små fjädrar, som dina egna men ändå inte.

”aaaiiij”, skrek hon när du luggade till, ”vad fan sysslar du med?”

”jag vill plocka dem en och en”, svarade du, ”och ställa dem i världens minsta vas.”

 

ungefär så känns det idag.

 

 

 

 

 

 

 

Kataklysmic

Kategori: Musik
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fish Tank

Kategori: Film 

...är det dags för ikväll, jag är peppad av bara satan. Med vissa danska undantag görs sällan så bra diskbänksrealism som i storbritannien. Popcornen står redo och en iskall pommac väntar i kylen.

 

 

 

 

3 av 214

Kategori: BöckerJa, lite poesi i väntan på våren. Tre stycken små dikter ur Charles Bukowskis samling 214 Dikter i översättning -som vanligt- av Einar heckscher. Något säger mig att den gode cj håkansson har läst en av de här dikterna som ung man, men ni får själva gissa vilken jag syftar på.Gnistor

Fabriken bakom Santa fe avenue
var bäst.
vi packade tung belysningsarmatur
i långa tunga lårar
och langade upp dem i staplar
på sex.
sen kom tradarlastarna och
gjorde rent hus och så
tog man sex till.

tio timmar om dagen
fyra på lördagar
lönen var efter fackavtalet
rätt bra för oss oskolade
grovknegare
och hade man inga muskler
när man kom
fick man det snart

de flesta av oss gick
i vita T-tröjor med jeans
ett röka dinglande i munnen
smygande med våra bira
medan basarna tittade
åt annat håll

där fanns inte många vita
de vita höll inte länge;
jobbade dåligt
mest var det mexar eller
svarta
coola
dom tog man inte där man hade satt dom

någon gång ibland
blänkte kniven till
och ibland vart någon redigt nerslagen
medan basar och chefer tittade
åt annat håll

de få vita som stod ut
var galningar

jobbet blev gjort
och de unga mexikanskorna
höll oss hoppfulla och muntra
med sina ögon som blixtrade
små telegram
från löpande bandet.

jag var en av de
vita galningar
som stod ut
jag jobbade bra
bara för rytmens skull
bara för att jag gav mig fan på det
och efter tio timmars
tungt arbete
när man utbytt spolningar och
förolämpningar och
tagit sig igenom
slagsmålsungar
med dem som inte var coola nog att
bara låta det vara
gick vi hem
obrutna
fortfarande
i form

vi klev in i våra gamla bilar
och körde hem
för att dricka halva natten
och strida
med våra kvinnor

och sedan tillbaka nästa morgon
för att stämpla in
medvetna om
hur blåsta vi var och hur vi
bara gjorde de rika
rikare

sturska strosade vi in
i vita T-tröjor och
jeans
förbi de unga
mexikanskorna

vi var hårdingar
fulländade exempel
av vår art
fastän bakfulla fick vi
jobbet gjort som
det skulle göras

men
ingenting berörde oss
någonsin

inte de lortiga
flagnade väggarna

inte ljudet av borrarna
eller klingor som skar
genom metall

inte gnistorna

vi var ett gäng som dög
i den där dödsbaletten

vi var magnifika

vi gav dem
mer än de bett om

ändå gav vi dem
ingenting.
Vänligt råd till mången ung man

Res till Tibet.
Ta en ridtur på en kamel.
Läs bibeln.
Färga skorna blå.
Låt skägget växa.
Res jorden runt i en papperskanot.
Prenumerera på Saturday evening Post.
Tugga enbart på munnens vänstra sida.
Gift dig med en enbent kvinna och raka dig med kniv.
Och skär in ditt namn i hennes arm.

Borsta tänderna med bensin.
Sov hela dagarna och klättra i träd på nätterna.
Bli munk och drick hembränt med öl.
Dansa magdans framför skära vaxljus.
Ta livet av din hund.
Kandidera till borgmästare.
Bo i en tunna.
Spräck skallen med en hacka.
Plantera tulpaner när det regnar.

Men skriv ingen poesi.


Blomsterälskaren

i valkeriebergen
där påfåglarna stolpar omkring
fann jag en blomma
stor som mitt huvud
och när jag böjde mig ner
för att lukta på den

miste jag en öronlob
en bit av näsan
ena ögat
och ett halvt paket
cigaretter.

jag återvände
dagen därpå
för att hugga ner
den förbannade saken
men fann den så
vacker att jag
högg ihjäl en
påfågel
istället.

Rojalismande

Kategori: Allmänt
"Ahahaha!! Mera apanage!!"Trots att jag skärmar av mig från det mesta, lyssnar inte på radio, slöglor sällan på teve och läser inte dagstidningar så finns det vissa saker man alltid får veta ändå, vissa evenemang och företeelser går tydligen genom hela samhällskroppen; hur det går för sverige i os, vem som vann melodifestivalen/idol eller om persbrandt varit på fyllan igen. Och så det här jävla kungabröllopet som stundar. Alla snackar om det (nu skriver jag tillåmed själv om det, hycklande nog) det dyker upp i alla möjliga sammanhang och varvas på löpet var och varannan dag.
"En man av folket" ska gifta sig med en prinsessa sägs det. Hur fan man nu kan få denne vidrige överklassunge till en man av folket vet jag inte. Det lismas och det bugas utan sans.
Det talas också om kungahusets långa anor och traditioner... Jo men visst, en kungaätt som går tillbaka ända till artonhundratalet då en fransos myglade sig in i slottet och gav upphov till den tronföljd som lett fram till dagens familj av bidragsgödda snyltarfamilj. Fina anor ja; Knugens farsa var nazisympatisör, stelopererade Silvias likaså och gamle v-gurra pysslade inte bara tennis utan hade en försmak för smågossar, något som ledde till grova rättsövergrepp i den uppmärksammade Haijbyaffären. Det känns som rätt läge att uppdatera Ebba Gröns gamla klassiker Beväpna Er;


Ja ja, ja hatar hela borgeligheten,
ja ja, ja hatar hela kungahuset.

Ja vi, vi ska beväpna oss,
ja vi, vi ska beväpna oss.

Ja ja, ja svär utifrån mitt hjärta
att vi från förorterna ska beväpna oss.

Ja ja, ja hatar Viktoria & Carl Gustav,
ja ja, ja hatar Ebba von Sydow

Ja, dom tål lite bly i nackarna,
ja, dom tål lite bly i nackarna.

CJs

Kategori: AllmäntWelcome to the Jungle...

Dags för en ny fest, denna gång hos Håkansson i Linköping. Efter en massa tvekan laddade man till sist in en biljett och gjorde sig redo för sin dyraste helkväll någonsin. Eller åtminstone nästan. Lite rastlöshet under fredan botades med kalla öl och frågesportsspel. Det blev en lagom afton som inte märktes av nästa morgon, då rastlösheten däremot var desto större. Allt kändes dock bättre när jag mötte Ingemar Roos på stationen i Hässleholm. Två burkar och x antal cigg (jag) senare stegade vi på tåget och tog plats i djurvagnen. Det visste vi inte inledningsvis, men förstod det när folk började fylla kupén med marsvin, bullterrier och uppblåsbara får. En översvämmad toalett var det enda som tog bort guldkanten på vår annars gyllne resa.We got fun and games...

Ingemar gjorde korttrick, och samtalsämnen for mot tågväggarna som popcorn i en gryta. På perrongen stod en styck splatterförfattare vid namn cj och en styck Pål, som inte bara skriver mörkare fantasy, utan äger den kusliga förmågan att bära med sig halva sin lägenhet på ryggen.
"Var fan är redaktör Holmström undrade vi", men det visade sig att den arme saten hade fått ett erbjudande han inte kunde tacka nej till. Regnet gjorde sitt bästa för att dränka eller åtminstone blöta ned vår tappra kvartetten medan vi småjoggade till en mysig kinakrog där buffén inte bara mättade utan gjorde -åtminstone mig- ordentligt törstig. Allt gapskrattande gjorde säkert sitt till.
We got everything you want...I lägenheten blev det husesyn, vi beskådade delar av film-bok och inte minst seriesamlingen som täckte väggar från golv till tak. CJ är en person som verkligen avgudat, andats och fördjupat sig i sin populärkultur. Han har ruskigt bra koll, och är alltid lika intressant att få tips av. Ölen rann på, metal i blandade genrer och epoker vällde ur högtalarna och suveränt snack om allt eller ingenting fyllde lägenheten.Honey we know the names...


Humorn hamnade som den ofta gör ganska lågt, men höjdpunkter som att totalsåga Janne Gulliou och Cjs komprimerade ståupp-version av sagan om ringen var hysteriskt roliga höjdpunkter. Så småningom dök Malin upp, inom kort följd av Miri och en viss balans gavs åt den testoronstinna sammansättningen. Det blev tal om äckliga mördarsniglar och den danska dokumentären som finns gjord om miri.

You can taste the bright lights...


Något som verkligen var fantastiskt med att träffa det här gänget i stort, var att man just kan sitta och snacka film, litteratur, serier och inte minst Eget Skrivande på fullt allvar. Inga tomma poser och tröttsamma egosmekningar. Det märktes inte minst då Ingo äntrade scenen, började bryta sig ur tvångströjor, hamra spikar i näsborren och köra korttrick. Alla var helt hänförda, applåderade och jublade. Även vi som sett delar av det tidigare.
But you won´t get them for free...

Förutom att köra trolleritrick hade Ingo med sig en låda öl; Norrlands Guld -dynamitvarianten på sju procent per 30clburk... Någon gång senare på aftonen fick jag för mig att börja nalla på lägenhetsinnehavarens femprocent öl istället, för att stabilisera den galopperande fyllan. På nåt konstigt sätt lyckades jag ändå bli kraftigt berusad och ragla in och ut från balkongen. Malins pojkvän dök upp minns jag. Till sist somnade jag sittande i soffan, och blev givetvis fotograferad.
Nästa morgon gick den gode Pål ned till statoil och kom hem med ett lass mat som han genast började brassa till; Vändstekta ägg, brieost och jag vet inte vad.... CJ fixade toast och kaffe. På ett bestämt men ändå faderligt sätt bestämde Pål att vi skulle vi oss frukost trots att tiden var knapp inför avresa, och protester var meningslösa. Resan hem är en helt annan story.... Men på det stora hela precis vad som behövdes just nu, känner mig taggad och skrivsugen till tusen.
Hälsning till alla, hoppas vi ses igen.
obs: Alla bilder i inlägget är kidnappade från andra festdeltagare vars sidor följer här nedtill;

Ingemar Roos

Malin

Pål Eggert

Miri

Carl-Johan

 

 

 


Welcome to the Jungle - It gets worse here everyday...
You learn to live like an animal...

In the Jungle where we play...

I wanna hear you scream!!!!
Åldern

Kategori: Allmänt

...tar verkligen ut sin rätt. Fortfarande slagen efter helgens bravader.. men kul var det!


Workers Day

Kategori: MusikThe things you say
The things you do
sure worry me
When were out on the street
making money for you
and your society.
It seems to me the time is right,
for another generation and another street fight.
Got no future, sure got a right, i got a right to live.

I can't stand the peace and quiet.
All I want is a running a riot.
I can't stand the peace and quiet,
Because all i want is a running....
RIOT!

Don't you try to understand
the way we feel.
Lush Limousines and mortgages
ain't no big deal.
I've got no friends who want to be
living like you when there 33.
Getting old sure bothers me
bothers me to death.Because you're young
sharp as a knife
You need that buzz
to come alive
Out on the edge
out on the town
You ain't got time to settle down

You're always sure, you're always right
You see it all in black and white
You never listen to anyone
Because you're young

Because you're young
you're torn between
A world of hate
and a world of dreams

So much to lose
so much to gain
So much to fight for
so much to change

You don't look back
you don't look down
You gotta turn everything around
You live your life
like a loaded gun
Because you're young

Stop talking back
get off the phone
You're late again
you missed the last bus home
This ain't the way
you wanna live
I know something's got to give

You're always sure
you're always right
You see it all in black and white
You never listen to anyone
Because you're young
I been working all day
for me mate on the site
Running around like a blue arsed fly
I been working
I been working all day for me mate

Every bleeding minute
I been on the go
Up and down the ladder like a fiddler's elbow
I been working
I been working all day for me mate

Wait for tomorrow
at half past ten
When I sign on
but until then
I'll be working
I'll be working all day for me mate

Aint' got no cards
don't pay no tax
For a score in me hand I'll be breaking me back
I been working
And I been working all day for me mate

Call me a crook
call me bent
But I need more than food and rent
I been working
And I been working all day for me mate

They try to follow me every day
I give 'em the slip and I'm on my way
None of the other blokes thinks it's wrong
'Coz every one of 'em's signing on

The benefit boys
are out of touch
What they don't know won't hurt 'em much
I been working
And I been working all day for me mate

If I'm caught
I'll go down for a month or three
But they'll still Be paying out looking after me
I been working
And I been working all day for me mate