Reklampaus

Böcker / Permalink / 2
 
 
 
 

Härnäst från Eskapix förlag väntar Liz Wennbergs diktsamling Sen låg hon där och blödde som illustreras av Amanda Vogel. Intervju med Vogel hittas HÄR

 

 

 

 

 

Nyhet från Epok Förlag

Publicerat / Permalink / 0
 
 
 

"Jag kände mig övergiven där jag stod, så långt borta från dom andra. Men fastän gatan var fri från trafik och inget fysiskt hinder begränsade min väg, kunde jag inte förmå mig själv att korsa över till människorna på den andra trottoaren.

Jag minns att folket jag såg på andra sidan gatan verkade vara på väg någonstans, de svepte förbi varandra som om de hade väldigt bråttom. Rörelsen av människor var som en medveten ström eller som en skickligt koreograferad konstruktion. De verkade nästan snudda varandra men ändå aldrig tveka på steget eller tvingas väja åt sidan.

Emellanåt stannade några av dem och skakade hand. De ställde sig nära varann, som älskande gör när de möts vid hållplatser. Med samma böljande, aldrig dröjande rörelser lossade de sina egna ansikten och bytte med den som stod mitt emot dem. De gjorde det utan att skämmas, som att det var det mest naturliga och självklara som fanns.

Jag tänkte att det inte var riktiga ansikten, utan stela, sträva masker i syntetiskt material. För de där ansiktena såg annorlunda ut just i ögonblicket när de bytte händer; som den gula och döda hud man ibland skalar av från hälarna.

Det var så märkligt. Trots att de bar någon annans ansikte såg jag ingen egentlig skillnad från hur de sett ut innan. Hade jag inte sett det nakna blödande köttet och de syntetiska ansiktena i ögonblicket maskerna bytte händer, hade jag aldrig kunnat avgöra vad som hänt. Jag minns att det fyllde mig med en olustig känsla, hur dom bara kunde ta någon annans ansikte och gå vidare längs gatan som om ingenting hade hänt.

När jag vaknade tände jag lampan innan jag satte mig upp i sängen. Med svettiga fingrar utforskade jag mitt eget ansikte, min panna och min hals. Jag kände extra noga längs käklinjen och hårfästet efter dolda fogar."

 

 

 
 

Fortsättning finns att läsa i antologin som presenteras såhär:
"Från mörk satir och skräck till fantasy och zombieapokalyps: Bländverk innehåller 13 noveller från Caroline L Jensen, Finn Cederberg, Kristoffer Leandoer, Mattias Lönnebo, Susanne Samuelsson, Johannes Pinter, Oskar Källner, Anna Kerubi, Jason Meredith, Johan Lindbäck, Sofie Trinh Johansson, Malin Rydén och Stewe Sundin."
Köps förslagsvis hos Bokus

 

 

 

 

 

The Icelandic Trilogy

Serier / Permalink / 0
 
 

Om föregångaren var svag, så är den sjunde och avslutande delen av Northlanders urstark. En brutal ättesaga där vi följer hur familjen Hauksson startar ett nytt liv på Island, hur en blodsfejd tar sin början, och hur kommande generationer förvaltar sin position i det isländska samhället och kämpar för att behålla den.

 

 

Från den grymme Ulf som mördar sin mor och fängslar sin far, till den kompromisslösa Brida som blir den första kvinnan som leder Haukssons, till den skriftlärde Godar och hans krigslystna son Oskar, går samma tema igen. Vad som förändras och vad som består. Om släktens bevarande av makt och traditioner. Om drömmen att bygga något bestående på en karg och ogästvänlig plats. Att stå oavhängiga såväl Norges kungar som fria från kristet inflytande.
Ett episkt och blodigt farväl i såväl ord som bild av Brian Wood, Paul Azaceta, Declan Shalvey och Danuel Zezeu.

 

 

 
 
 
 
 
 

 


 

Till top