stewe

Annons

Kategori: Allmänt

Fakirer sökes för närmare kontakt som lärling och dela liksinthet med. Det är bra om du gillar black metal och är satanist, men ej något måste. Du ska helst bo i småland.
T.M. från Vittaryd


Hittar den här fängslande annonsen under övrigt i en Close-Up från ´97. Kan ju inte låta bli att dröja i kvar tankarna en stund. Hur gick kontaktförsöket? Blev Vittarydslärlingen fullfjädrad i självplågeriets konst? Fanns det någon liksint själ där ute som tänkte; "Smålänning, satanist och fakir? Det är ju jag så det skriker om det".
Fyra nyanser av svart

Kategori: Allmänt
De övertäckte hela marken så att marken blev mörk; 
och de åto upp alla örter i landet och all frukt på träden.
Allt som haglet hade lämnat kvar.


Länkdax.

Efter välförtjänt framgång med noveller som Tyst Hunger och Snigelsommar fortsätter Malin vägen mot total skräcksuccé med att frikostigt bjussa på texter på Dödvatten.

Malin Rydén

 

Med skallen tjock av brandrök och pumpen full av smärta har Pål bestämt sig för att sätta världen i brand genom en form av nytändning.

Pål Eggert

 

Det stora skräckförfattarhoppet tillika arbetarkrönikör CJ har avlossat en salva bokstavskombinationer rakt i nyllet på slavsystemet.

CJ Håkansson

 

Avslutningsvis vill jag än en gång tipsa om undergroundpoeten Christian som fortsätter mata ut kompromisslösa styrkebesked från de allra mörkaste stråken av folkhemsruinen.

Svagheten

 

 

 


Just nu...

Kategori: Allmänt

 

 

 

… läser jag: Illa Far Landet av Tony Judt - socialpolitiskt, Maran av Lina Neidestam -serieporr, Mörkrets Hjärta av Joseph Conrad - Stenhårt.


 

… väntar jag: Mest på att det ska bli lördag och en veckas ledighet därefter.


… lyssnar jag på: We are the void av Dark Tranquillity, vilket är smått märkligt eftersom jag aldrig varit förtjust i vare sig DT eller göteborgssoundet i allmänhet.


… tittar jag på: Futurama igen, just nu säsong 3. Roswell that ends well! Where the buggaloo roams! Parasite Lost! Jag har också kört igång på Generation Kill, verkar lovande.

 

 


Enkät snodd från

Dark Places

 

 

 

 

 

 

Rabies

Kategori: Film


Israelisk skräckfilm som delvis lever upp till sin hype.
Ofer och hans syster Tali har rymt hemifrån. I ett naturreservat trillar Tali ner i ett hål i marken, en fälla gillrad av en psykopat. Ofer springer iväg för att hitta hjälp men blir påkörd av en bil innehållande fyra tennisspelare. De två männen i bilen följer med den skadade Ofer för att hjälpa honom att befria sin syster, kvinnorna stannar kvar för att larma polisen. Samtidigt strosar parkvakten Menashe och hans hund Buba runt i skogen för att kolla läget då naturreservatet inte har särskilt många besökare för tillfället.
Titeln Rabies bör inte tas bokstavligt, då det snarare syftar på människans inneboende blodtörst och den kedja av våldsamheter som uppstår när personerna i naturreservatet sammanstrålar. Handlingen präglas av (föreställer jag mig fördomsfullt) regionens paranoida sinnesstämning, där polisiära övergrepp och misstro mot främlingar blivit en sorglig vardagsrealitet.
Jag gillar verkligen hur vissa scener hålls dolda eller anas på avstånd, liksom den kolsvarta humorn och elakheten. Rekommenderas! 

 

 

 

 

 

 

Jag minns mitt nittiotal

Kategori: Musik

 

Are you sure you had enough
You know that heroin cuts up rough
You´re better off stinking with alcohol
With H you only sell your soul

Blow out your brains Kurt Cobain and join that stupid club
Blow out your brain Kurt Cobain
You must be a mug

Millions of dollars invested
But were you really interested
In anyone at all but you
You gone to join the chosen few

Blow out your brains Kurt Cobain and join that stupid club
Blow out your brain Kurt Cobain
You must be a mug

Your habit a day´s weeks ´wages
The only testament was the closing pages
Helpful mates begged you to detox
Only in your twenties going out in a boxSkandinav

Kategori: Dikt och Rim

 

 

 

Vet att du hör hemma just här

Vilse i gränsbygderna där som kriget äter fronten

Karghetens spruckna häll

Den väldiga fjällkedjans bistra grin mot horisonten

 

 

Du äger synen att se bortom

Det som dimhöljda tundror håller dolt

Du har fostrats mot städet

Med varje obönhörligt hammarslag du tåltLagbunden och loj av sprit

Sänk till bottens djup allt det där som läggs dig till last

När barnen normaliserar

Mitt i vindtunnelns orkanöga; håll hårt, slå först och stå fast

 

 

De har dig färdigmallad och klar

I trångsynta byn blir hånfulla flinen allt flera

Då morgondiset gryr grått

Jobba för att leva och aldrig tvärtom mera

 

 

Tillhörighet jordnära inte hudnära

Tätt efter varje steg ekar trampet av fallna krigares fötter

Vad som binder dig till landet

Känns ibland som blytunga kättingar och ibland som rötter

 

 

 

 

 


Sett i veckan

Kategori: Film
Ska man ha med en av de sämsta gummifladdermöss i fisketrådar världen någonsin skådat, ska man såklart ha med dom rejält. Till sist satt man mest och väntade på att den lilla filuren skulle komma svajande igen. Christopher "bästa dracula" Lee är fan så mycket bättre än filmen, även om det är förbannat roligt med den här sortens filmer när man är på rätt humör.


Den här snubben gör verkligen avslöjande dokumentärer.... Blir man verkligen sjuk och fet av skräpmat? Planterar hollywood verkligen reklam i filmer och teveserier? Spurlock verkar verkligen övertygad om att man vill se honom äta på donken eller gå runt och pitcha sin övertydliga skit hos diverse metrosexuella mähän. Jag pallade typ fyrtio minuter.


Jag får för mig att de som tycker att Handen som gungar vaggan och Ensam Ung kvinna söker är thrillerhöjdare också gillar den här. Hilary är bra som vanligt och Christopher Lee medverkar, men tyvärr förhöjer inget av det intrycket. Mediokert.Florence spårar charlataner inom seans- och spökeribranschen när hon kontaktas av rektorn för en internatskola. Det sägs spöka på allvar i korridorerna och en pojke har redan dött under märkliga omständigheter. Börjar lovande, men blir snart både oskönt spretig och löjligt sentimental.
 


För nordmännens fylleri... bevare oss milde herre gud

Kategori: Musik

 

 

 

 

Kanske utmärkte vi oss för något vingligare gång än de andra i entrén. Han lämnade den chict nedklädda klungan och styrde stegen direkt mot oss. Blicken så där glansig och stirrig som den bara är hos en som i sanning har skådat ljuset. I brist på bättre minne kan vi kalla honom nisse.

Påfluget, men ändå urskuldande blockerade nisse vår väg och började prata om organisationen/nätverket/klubben han var medlem i. Vad de stod för, vad de tyckte och att de absolut inte ville ha något bråk utan bara en trevlig spelning.

-Det vill jag med, sluddrade Daniel och klappade honom kamratligt på axeln. Med en förskräckt blick på handen som berört honom, fortsatte rabblandet om nissens trosbekännelser till kollektiv kultur och kramgoa konsertlokaler. Vi lyssnade artigt.

-Jaja, sade jag snart rastlös, ska vi gå in eller? Men det bara fortsatte, nu med uppenbart fiskande efter vad vi stod i diverse allmängiltiga frågor. Med menande blickar mot varandra började vi snart driva med nisse, vända bak och fram på resonemanget, medvetet missförstå plattityderna. Fast vi var på väg att lacka ur, det var bara en tidsfråga.

-Daniel, sade jag slutligen, fick vi med oss partiprogrammet?  Det sammanfattar ju våra åsikter.

-Jag tror det, sade Daniel och medan nisse misstroget stirrade med halvöppen mun började Daniel  söka igenom jackfickorna.

-Här är det ju, sade Daniel och drog fram sin handflata ur bröstfickan. Med ett ljudligt Smack placerades lavetten rakt över truten på nisse, innan vi garvande stövlade vidare in i lokalen. Där fortsatt tumult snart blev ett faktum när nisse hämtat sina polare.

Vad var det då som orsakade detta möte mellan människor? Denna klasskrock i folkölsdiffande miniformat? Något så fånigt som en T-tröja med bandnamnet Haggis på.

 

 

 

 

Sverige är ju som bekant ett speciellt litet land. Konsensus härskar, avvikelser från allmänna vägen accepteras bara i viss utsträckning och kulturutövare bör förr eller senare rätta in sig i ledet för att inte frysas ut eller förtigas.

På så sätt gör någon som rimmar på från undergroundnivå bäst i att se hur många av lasse berghagens skrynkliga kulor han får plats med i halsen. På så sätt är något av det mest stötande man kan göra att framföra nationalsången och mena det. Är du alltför drogliberal är det bäst att krypa till korset och skämma ut sig i reklamfilm eller schlagerspektakel. Är du en socialistisk vissångare bör du myshora fart på karriären tillsammans med andra integritetslösa skrällen i den kommersiella myskanalen. För att inte tala om punken, troligen den enda musikstil där det anses kontroversiellt att säga att man inte uppskattar fanatiska fnatthattar.

Nu ska jag inte påstå att Norge är något under av liberala värderingar och tillåtande kulturklimat. För i helvete, ett land som en gång bannlyste Life of Brian, där porrförbud frodas och där fjällkristen gåpåtur-moral genomsyrar hela samhället kan knappast kallas frisinnat.

Samtidigt kommer man inte ifrån att Black Metal skandalerna under nittiotalet förflyttat gränserna för vad som anses tabubelagt eller samhällsomstörtande. Åtminstone när det kommer till musik från underjorden.

 

 

 

 

Ironiskt nog är inte Haggis kontroversiella i första hand för låtar som Alle Damer er Horer eller andra meduzaminnande texter. Istället är det för deras logga med en örn som för tankarna till gamla tyskland. Skivtitlar som Stormtroopers of Hate liksom låtar som The Vikings are Coming samt This is Our Country. Att sen sångaren plus en del av de hundra(!) medlemmar som sägs ha lirat i Haggis genom åren är skinheads har knappast gjort den högervridna associationskedjan bräckligare.

Men tack vare en konsekvent inställning till antisociala provokationer och låg humor har Haggis inte hamnat ute i kylan. Senast i fjol uppträdde de utan ramaskri tillsammans med Exploited och Troublemakers i göteborg. Medan svenska affärer inte längre tar in Haggisplattor saluförs de glatt i hemlandets skivbutiker som ”The bad boys of norwegian underground” och intervjuas i vanliga Blaskor

När en hyllningsplatta till avlidne kulthjälten Joachim ”Jokke” Nielsen släpptes 2005 hade Haggis en given plats. Något som i Sverige troligen hade lett till bojkott eller åtminstone krav på avhopp från övriga medverkande. Jokkes bror Christopher, mannen bakom serien Två Trötta Typer och den animerade filmen Släpp Jimmy Fri har också tecknat skivomslag till Haggis och sägs vara god vän till sångaren Ottar Stangeland.

Huruvida kontroversen får nytt bränsle av dokumentären som kommer återstår att se, själv får jag mest känslan av en jackassorgie i upptåg och lösryckta fyllecitat av trailern. Kanske har provokationens egenvärde, liksom trycket på min gamla T-tröja, med åren flagnat och urlakats.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tillvarons Turistande

Kategori: Musik
Lagom till att Turist i Tillvaron volym 3 går att förhandsboka släpper Epidemics I don´t get it som singel, en låt som också återfinns på första Turistsamlingen. En samling som för övrigt är en utmärkt barometer på hur friska punkvindar blästrar nationen, från dansant ramonesriffande till kaoshamrande anarkovrål.
Sedan är Strindberg Som Tortyr ett jävligt rolig (och sant!) bandnamn.Sida 1
Slöa Knivar - Sluta låtsas
Strindberg som tortyr - Yuppiesvin
Spotlicks - Du feta barn
Ernst & The Edsholm Rebels - Jurassica
Bäddat för trubbel - En själfull man
Dick Tracy - Låt barnen va!, Åk på tur
Abjekt - Rödvin och rakblad
Black Feet - Back on the road

Sida 2
Suicide Syndicate - Die kids die
Epidemics - Dont get it
Kronofogden - In i krisen
Varsel - Dum i huvdet, Skandal, Skattefiffel
Beyond Pink - Fattiga riddare
Snutjävel - Hjärndöd
Prins Carl - Rockposers
Glidslem - Sverige inte som det ska


 

The soundtrack of our lives II

Kategori: MusikVi ska skyddas mot oss själva så att ingenting går snett
För då kan vi sluta tänka då är allting är förberett
För att få oss in i fållan
Där vi ska hållas tills vi dör
Så får aldrig vi reda på vad som händer utanför

Det är nåt sjukt med vårt samhälle
Se dig runt omkring, se dig runt omkring
De som har makt får hela tiden mer men vi får ingenting
Vi får ingenting


Det finns vissa som är utvalda, det finns dom som är förmer
Som har fått rättighet att stjäla
När ingen annan ser
På sina frimurarmöten lägger dom upp sin taktik
Och sedan skyddar dom varandra med sin svågerpolitik

Det är nåt sjukt med vårt samhälle
Se dig runt omkring, se dig runt omkring
De som har makt får hela tiden mer men vi får ingenting
Vi får ingenting

Vi har religiösa dårar som ber om mera pengar
Sen säger dom att Gud hör bön
Vi har folkvalda politiker
Som i dessa hårda tider inte skäms för att höja sin egen lön

Så dras pengar i från våra skolor
Dom stänger våra sjukhus och säljer iväg företag utomlands
Så kan dom alltid hålla ner oss
Så slipper dom att lyssna
På oss som aldrig kommer ha en chans

Videofiende

Kategori: Film

"Översteprästen, eller ska vi kalla honom bödeln"

Kategori: Film

Punk på burken

Kategori: Musik

På lördag klockan 20.00 sänds "Punk mot apartheid" på SVT´s kanal Kunskapskanalen.
Så här står det om den; Den multietniska punkrörelsen representerade en radikal politisk strömning under det sena 1900-talets politiska och sociala omvälvningar i Sydafrika, Moçambique och Zimbabwe. Idag drar en ny generation band nytta av punkens arv för att möta nya politiska utmaningar.
Se Den Här


För egen del har Sham 69 inte känts relevanta på bra många år, och när väl klassikerna åker på har det varit sena nätters infall av nostalgi. När jag förra lördagen snubblade över deras turnédokumentär från Kina satt jag lik förbannat fascinerad och fängslad. Brittisk arbetarklass reflekterar ocensuret kommunistisk diktatur, har diverse divalater och möter fans de inte trodde fanns. Min favorit blev snubben till höger på bilden ovan som sticker två fingrar mot kameran, han borde få en egen dokumentär.Döden är bara början

Kategori: Film


Suspense!


Vilken kulturgärning.
Efter att ha sett om Dagon häromsistens köpte jag i ett nostalgiskt ögonblicksskimmer hem Re-Animator i bonusmaterialsspäckad utgåva av Studio S. Omslaget skryter med att filmen är Nyrenoverad Ultrabit-version och måhända var min gamla VHS mer än lovligt sliten; men jag blev faktiskt tagen över hur skarp blodflödet var i bildskärpa och hur välljudande det egentligen kan låta när man misshandlar en redan död katt till slamsor.
Horror!Bonusmaterialet var helt okej, speciellt intervjun med Yuzna och Gordon som var lite annorlunda utförd, istället för den traditionella modellen där någon bakom kameran ställer frågorna sitter de åldrande kumpanerna och snackar gamla minnen och i stort sett intervjuar varandra om hur det hela gick till när de gjorde den där filmen som numera kallas klassiker.

Talking Heads!En dos Jokke

Kategori: Musik
 

 

 

 

 

 

 

Valentina

Kategori: Dikt och Rim


Less på kaféet
Tömda koppar och skratt så ge mig fyllda glas
Vadå neuropsykiatriskt
Ska slå dina bokstavskombinationer i kras


Den sociala skammen
I ett par illasittande nedsatta jeans
Den ångestfyllda euforin
I ett ligg man knappt inte minns


Tror det var från sidan
Eller kanske låg han bara ovanpå
Enda jag kommer ihåg
Hur svårt han hade att få den att stå


Självskadebeteende
I miljön eller som ett virus i min genetiska kod
Som tvingas agera
Le porrigt för att komma in där jag inte har råd


Tabula rasa
Som man vill rasa ut och aldrig mera stå still
Den feta subban där
Jag sänker henne om de dansar en gång till
Samhain

Kategori: Dikt och Rim


Strukturens mönster fjättrar kroppen

I lönndom bortom form och färg
Oknytt och varsel svävar över griften
Som aftondimma kyler in till märg


Där stammar stämplade stå
Med böld och röta i björkars bark
Irrar jag ännu tätt bakom dig
Genom smålands kärr och sankmark


Så kommer Samhain likt en sammetskniv
Mot strupen tills du kippar efter luft
Vi grinar illa mot varandra
Befriade från skuld och sunt förnuft

Skinnerbox

Kategori: Dikt och Rim

 

 

 

Jag kan alla genvägarna

Har flexibilitet nog att anpassa mig

Ändå kallar du mig lurad

För att jag har lärt mig nåt till skillnad från dig

 

 

Jag har lärt mig följa lydigt

I den labyrint mina herrar byggt

Livet är ett enformigt sökande

Så inrutat och tryggtEn reflex betingad obetvingad

Hela våran värld är platt och inte rund

För allas fromma konsensus råder

Ingen sätter nålstygn till min mun

 

 

Den som inte finner vägen

Mellan sicksackmönstrets murar

Får ensam trampa hjulet

Gömd i nedre planets burar

 


Varför skulle jag ifrågasätta
När ljuset kommer och när det går
Jag är säker där finns ett syfte
Mer komplicerat än du och jag förstår 


Jag anger så villigt mina vänner

Som den råtta de gjort mig till

I den inglasade boxen trivs vi

När alla gör som man ska och inte som man vill

 

 

Daidalos som en arkitekt och Gud

Vi förlåter systemets dess tjurskallighet

För en söt liten sak på färden

Förlorar vi oss åter i total tacksamhet

 

 

 

 

 

 

Pånyttfödelse

Kategori: Publicerat

We came to wreck everything and ruin your life.
Satan sent us.Du följer väl med i Eskapix pånyttfödelse?
I dagarna fanns all anledning att hurra,
inte bara fyllde CJ år utan nedräkningen påbörjades också tills nya reinkarnationen släpps lös!
Under betäckningen Entartete Kunst fortsätter Holmström sitt korståg mot konformitet och trångsynthet;
För en levande underjordskultur och mörka sagor skrivna av litterära rebeller.Spana in Hemsidan

Kommande bokens innehåll:

Porr på liv och död - artikel av Magnus Blomdahl
Penny Dreadfuls - artikel av Martin Glännhag
Barnförbjudna sagor - artikel av Johnny Dahl
Svarta Mary - novell av Sandra Christiansen
Stjärnfall - novell av CJ Håkansson
Djupet - novell av Malin Ryden
Skräcken i Säven - novell av Mariott-Watson
Dead Woman - novell av Lova Loven

Blodsbunden - novell av Stewe Sundin


Senaste recensionerna

Järnskog

Kategori: Musik 

 

Under namnet Devils Whorehouse släpptes en av 2009 års bästa och mest bortglömda skivor.

Nu har bandet återskapats i form av Death Wolf. Lite snabbare, lite argare än senast.

Det låter fortfarande mycket som Danzigs olika projekt, med en skvätt David Eugene Edwards.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Äkthet

Kategori: AllmäntPorträtt av en kvinna


Första gången jag stötte på Sandras skrivande var på den tiden hon skrev renodlade porrnoveller som sitt alter ego Alice. Jag blev helfrälst. Sveptes bort. Få personer har den språkhanteringen. Få personer är lika egensinniga och tar avstamp i avskalad äkthet som Sandra.

Jag läste sida upp och ner. En natt skrev jag ett brev. Hon skrev ett tillbaka. Några år senare är jag stolt över att kalla henne min vän.  Klicka på länken ovan och sveps bort en stund du också.


Citatet

Kategori: Musik


I vilken utsträckning beror din nedtonade roll på Serpent Sermon på skrivkramp?
-Det finns inga svårigheter i den vägen. Jag har alltid skrivit musik, det är min starka sida som gitarrist.
Jag har aldrig varit killen som sitter hemma och övar skalor.
För mig är gitarren en MG42 - ett maskingevär.
Det är ett yrkesredskap, liksom en grenadjär har sitt gevär för att uträtta saker och ting.
-Morgan Håkansson C-U #139- 

 

Skillingtryck

Kategori: Dikt och Rim


Så van att pynta avlatsbrevet
Fromt betala boten till egna bödlars barn
Inga tårar fläckar rik mans gravsten
Väver Verdandi ditt utmätta ödesgarnFölj villigt blind och illasinnad herde
Men inte mera ska du vila tryggt i din säng
Från man till best jag skepnad skiftar
För de som vallas längs vissen tistelängDär finns ett skillingtryck osjunget
Om vad som i vittring följer dina spår
Se hemmets murbruk urgröpt mellan tegel
Som döljer ärren av aldrig läkta sårI kadaverköttet skämt och ruttet
Frodas skadedjuren med andra parasiter
Så sant att Döden icke älskar myntet
Det finns en avgrund som mot inga mutor biterDå självrättfärdigande skenbart skimrar
Följer vilsekommen falska råd
För den som tror sig trona över träl i trasor
Skall bilan falla; slutligt utan nåd

 

 

 


Råmangelös

Kategori: Musik 

Vad som gjort och fortsätter göra Napalm Death så jävla mycket mer lyssningsbart än det mesta annat i sin genre är att de låter som ett gäng radioaktiva mutanpunkare inlåsta i en futuristisk cementblandare och samtidigt hittar svänget mitt i malströmmen. Napalm Death är inte främmande för att slänga in en oväntad saxofon(!) eller mässande domedagskörer i manglet, fast utan att det känns alltför sökt i meningen att överraska lyssnaren bara för sakens skull.

Kort sagt kan man väl säga att Utilitarian fortsätter i mångt och mycket där Time Waits For No Slave slutade och det är lika ursinnigt som alltid. Uppskattas.

 

 

 

 

 

Sweeping the void like sin,
Treachery penetrates my skin,
Serpent shapes in the depths -Obsolete acts of kindness

The wolf
The wolf I feed,
In cloaks of decency,
The wolves,
The wolves I feed,
Invoke the blessings of peace

Supply lines of the swarm,
Ensuring danger and harm,
As the first wave diminishes,
Depleted stronghold vanishing

The wolf,
The wolf I feed,
In cloaks of decency,
The wolves,
The wolves I feed,
Provoke war-waged capacities


The wolf I feed,
To ward off wildfires,
Blind alleys lead,
Violating cease-fires,
Domain of the parish,
That march in Eden,
Corridors of sadness,
Embrace the madness

Truths Transcend time,
Beyond the stones of destiny,
Celestial landmines,
Of sacred geometry

A wake up call,
Traverse the wilderness,
Death by design,
With cosmic significance

Immobilized in it's path,
Bearing the bulk of the burden,
Authoritarian trails between,
The colony and queen

The wolf,
The wolf I feed,
Outweighed, policed and rationed,
The Wolves,
The wolves I feed,
Our liberties seized and blackened

 

 

 

 

 

Uppföljare

Kategori: Böcker

King meddelar;
Hey, you guys and gals: I've done public readings from next year's Shining sequel a couple of times now, but if you got the idea from any of the blog posts that the audio sample at the end of the forthcoming Wind Through the Keyhole CDs is just the five-minute snippet I read last month in Savannah...think again.
It's the entire prologue of the book (called LOCKBOX). It's 25 manuscript pages and runs a little shy of half an hour when read aloud. If you're looking for a return to balls-to-the-wall, keep-the-lights-on horror, get ready.
And don't say you weren't warned.