stewe

skriver skriver skriver skriver skriver

Kategori: Allmänt

 

 

Ja här försöker man mura in sig i kryptan och skriva tills fingrarna blöder…

Eller nej, men åtminstone skriva på det längre projektet stramt strukturerat åtminstone. Det känns som jag behöver det efter senaste veckan, då jag mest stirrat in i en kal vägg av bara ånger och saknad, druckit öl och lyssnat på musik nätterna igenom. Ibland behöver man en ny rutin för att inte kapsejsa ner i en liten askhög. Och just skrivandet lindrar och bedövar, till och med bättre än pilsner.

 

Minst två timmar per kväll trycks det på tangenterna, oavsett hur lite sömn som vilar i ryggsäcken och oavsett distraktioner. Inga noveller, minimalt med Internet och helst inga blogginlägg. Bara This Ending underbara Inside The Machine (tack för tips cj) och långa promenader. Ärligt talat är just blogginläggen inte svåra att avstå från just nu, hela den här grejen står mig upp i halsen. Det känns som att vara trött på sin egen röst, fast värre.

 

Det är däremot kul att som idag, ta sig tid och läsa andras inlägg. Jag fastnar speciellt för och instämmer till fullo i Henrik Holmströms och Håkanssons pungsparkar i sina kompromisslösa inlägg.

 

 

Ett hett tips...

 

Känner ändå att jag måste bryta den här självvalda begränsningen innan den ens hunnit börja och nämna alla fina ord om novellen Köldfödd, både i kommentarerna, liksom i brev, som på olika bloggar. Jag känner mig blygt ödmjuk, generad och överväldigad, plus en massa andra slitna fraser jag inte orkar kavla fram, men menar ändå. Det känns bara så roligt helt enkelt, så tusen tack både vänner och nyare bekanta.

 

Och på återseende.

 

 

 


Novellen Köldfödd

Kategori:


Kom med in i skogen en sväng...
Ja, en ny novell för allas och ingens ögon, upplagd i sju delar här nedanför.
Var först tänkt som ett bidrag till Eskapix men blev redan inledningsvis för lång och skickades därför aldrig in. Har istället fungerat som en övning rent skrivtekniskt som jag slipat på när tid blivit över.

Hade först en tanke om att ordna den i pdf-fil och lägga upp den för nedladdning, då jag själv inte är särskilt glad över att läsa något längre på skärm. Men tekniken, eller rättare sagt brist på teknik satte en massa käppar i hjulet. Vi lär nog aldrig bli helt sams, jag och datorerna.

Ett tack till min vän Marcus Mackan Andersson som gav bra och konstruktiv kritik än en gång. Och tack också till Ingo för en avgörande och uppmuntrande känga i skinkpartiet som fick mig att lägga upp den till sist.

Vad vore världen utan er skåningar?Relaterade Länkar:

Gamla Noveller

Skaparkraft


Our Movie Year

Kategori: Serier
En serie om filmen som handlade om serien...

Ja alltså seriealbumet av Harvey Pekar om det året då hans livsverk American Splendor blev film. En film som jag senaste året har sett tre gånger, liksom skrivit inlägg om. En favorit helt enkelt.

Our Movie Year är däremot ingen jättehöjdare, även om det emellanåt glimrar till. Som när Harvey tar katten till veterinären, när han får bilkrångel, när det är strömavbrott och han ska ut och flyga... etc
Vardagsmoment som är oerhört underhållande. Allra mest gillar jag när han hälsar på Alan Moore, som verkar vara en intressant rebellisk snubbe helt i min smak. Förutom då att han gjort några briljanta serier en gång i tiden.

Harvey Pekar däremot, är mindre intressant än någonsin och Splendor känns lam och tjatig. Gång på gång ältar Harvey sin cancer, sin pension från jobbet och den depression som följde, liksom hans ständiga rädsla att inte kunna försörja sin familj och därför vill få in så mycket pengar som möjligt i samband med filmen American Splendor.

Det är allvarliga saker, men när man läser samma klagovisa för femte, sjätte gången tappar det minst sagt i effekt. I vissa av kapiteln ges intrycket att Pekar är på gång att bli rejält gaggig, något som kanske förklarar saken.
Crumb och Bukowski...Illustratörerna är inte mycket att hänga i granen heller, frånsett från Crumb som bidrar med någon ynka sida. Han har verkligen inte tappat stinget och jag önskar det vore mer av honom i albumet. Jag tänker än en gång att jag vill se dokumentären om hans liv, liksom få tag på hans arbeten kring Bukowski.
Det verkar trevligt.


Relaterad Länk:

American Splendor
Badlands

Kategori: Musik


Lights out tonight

Trouble in the heartland
Got a head-on collision smashin in my guts man
Im caught in a crossfire

That I dont understand


But theres one thing

I know for sure girl
I dont give a damn

For the same old played out scenes
I dont give a damn

For just the in-betweens


Honey

I want the heart

I want the soul

I want control

Right now

Talk about a dream

Try to make it real.
You wake up in the night

With a fear so real


You spend your life waiting for a moment

That just wont come


Well dont waste your time waiting
Badlands

You gotta live it every day
Let the broken hearts stand
As the price youve gotta pay
Well keep pushin till its understood
And these badlands

Start treating us good

Workin in the field

Til you get your back burned
Workin `neath the wheels

Til you get your facts learned.
Baby

I got my facts learned real good right now


You better get it straight
Poor men wanna be rich

Rich men wanna be kings
And a king aint satisfied till he rules everything

I wanna go out tonight

I wanna find out what I got


Now I believe in the love

That you gave me
I believe in the faith

That could save me
I believe in the hope and I pray that some day it
Will raise me

Above these Badlands

For the ones who had a notion

A notion deep inside
That it aint no sin to be glad youre alive


I wanna find one face

That aint looking through me
I wanna find one place

I wanna spit in the face

Of these Badlands

 

 Animal Factory

Kategori: Film
regisserad av Steve...

Jag är ganska svag för på kåken filmer. Det är säkert en tacksam grej att göra film kring också, den spänningen som många filmskapare söker skildra, kommer med automatik med miljön innanför murarna.

Animal Factory
är förutom en oerhört träffsäker titel en utmärkt film, som lyckas vara hejdlös rolig samtidigt som monotonin och den instängda frustrationen känns genom skärmen som en dov puls.

Lysande skådespelarinsatser av Edward Furlong, Willem Dafoe, Tom Arnold (!) som sjukt obehaglig redneck och såklart han mexikanen som alltid spelar med i fängelsefilmer.

fyrtionio kronor på cdon, helt klart värt priset.


Novelltävling

Kategori: AllmäntSkriv och vinn ett pris ..

 

 

Ja ett tips alltså.

På sin allra högst erotiska blogg har Alice i Underlandet anordnat en Tävling .

Sen rekommenderar jag också de senaste inläggen

Blev det varmt i rummet nu?

liksom

när jag var 17

Som på två skilda sätt visar varför Alice är en av bloggsfärens

mest begåvade och intressanta skribenter.

 

 

 

Hanging Out With The Best Of The Lads

Kategori: Allmänt


 


Black Sheep

Kategori: Film
Ullig skräck...

Tänkte först på en massa ordvitsar, som typ dödens lammunge och man får tacka bagge etc. Men grejen med Black Sheep är att den inte är särskilt kul. Omslaget är fullproppat av lovord och hyllningar, jävla kritiker. Några fniss här och där, men annars helt ointressant. Den kostade omkring tretti-förti spänn men det känns faktiskt för dyrt.
Blä. Eller kanske Bläääääähhh....

Relaterade Länkar:

Skräckkomedi

 

Skräckbuskis


I humorbranschen 2


Humorbranschen

 

Nygammalt I 666 Exemplar

Kategori: Allmänt


Horrorpunk!

Ja, om någon missat det så händer det än en gång spännande saker runt favorittidningen Eskapix .
Som vanligt är eldsjälen Holmström i hejdlös förändringsform, som en fjäril från kalmar spränger han puppan gång på gång, bara för att väva den på nytt i pulp, slem och tentakler.

Nummer 2/2009 kommer att släppas i bara 666 ex och trots många förändringar, sker en viss återgång till äldre koncept. Det gillas, den häftade ryggen kändes lite fattig tex.
Henrik Holmström - Redaktören för Eskapix...Uppställningen verkar inte helt slutgiltig men än så länge skyltas det med nya förmågor inom den mörka skrivkonsten bredvid gamla bekanta, vad gäller novellerna. Jag hälsar dem alla grattis till publiceringen och ser fram emot att läsa.

Jag ser också fram emot att läsa utlovade artiklar signerade Holmström själv. Om de är ens hälften så bra som artiklarna om Peckinpah, skräckbilar och internationella kvinnodagen som finns på EskapixBloggen , är åtminstone jag helnöjd.


Sen finns där numera en systerblogg, Eskapix Novell -som lägger upp äldre material.
Först ut mästaren Robert E Howard.
Missas på egen risk...


Kommande Läsning...

Dagen Till Ära

Kategori: MusikEtt av världens bästa Oiband x 2Patti Smith såklart...
Lite som Archenemy... Fast bra...och såklart grattis till alla -oavsett kön- som råkar fylla år och så!Jag Och Min Magnum

Kategori: Serier

 

 

 


En annan soffliggande stackare...

 

 

 

Vad fan gör man när förkylningen gör att man inte får en blund, och skallen är för tjock för att läsa böcker… Jo man tittar på Seinfeld. Det finns mycket negativt att säga om den teveserien, men för bövelen -en karaktär som George Costanza förlåter det mesta.

 

 

 

Cat Claw av Bane Kerac..

 

 

Och så läser man om gamla travar med Magnum. Det är en sorts blaska som är djupt saknad, just för mixen av högt och lågt som fyller mig med känslor av nostalgi.

Tuttar, skräck och ultravåld. Ibland helt jävla ojämn, men i regel förlåten i nästa nummer igen. I Magnum fanns både europeiska serier, manga, liksom det bästa från den gigantiska amerikanska marknaden. I Magnum samsades lättklädda Cat Claw (som med tiden blev rena gladporren) med stenansiktet Judge Dredd.

 

 


Bra grejer...

 

 

 

Och Blondinen –som egentligen bara var en ursäkt för att visa upp bundna kvinnor i olika positioner med Hellblazer och tuffa Hombre. Och så Bogie Man, som handlar om en psykopat som tror att han är de gamla filmklassikernas Bogart. Eller är han faktiskt egentligen det? 

 

 

 

 

Humphrey..?

 

Om jag minns rätt så försvann bara Magnum, systertidningen Magnum Special och de andra från hyllorna en dag. Kanske var det i spåren från dåtidens finanskris.

Idag blir det i alla fall en sväng till bibblan för att hämta upp en samlingsvolym American Splendor. Och nalla av hostmedicinen.

 

 

 

 

Så Var Det Fredag Igen 3 - Mer Benkross

Kategori: Musik
Party Party allsång...

Grym text... och allsång...

Helt enkelt ett brau bandajävul som man säger i malmö...

Kampsång 3

Kategori: Musik
Kampsång 2

Kategori: Musik


There is power in a democracy
Power in the land
Power in the hands of a worker
But it all amounts to nothing if together we don't stand
There is a power in a Union

Now the lessons of the past
All learned with workers' blood
The mistakes of the bosses we must pay for
From the cities to the farmlands
In the trenches full of mud
Cuz war has always been the bosses' way sir

The Union forever
Defending our rights
Let's fight the Right Wing - All workers unite
With our brothers and our sisters from many far off lands
There is power in a Union

Now I long for the time
That they realize
Brutality and unjust laws cannot defeat us
But who'll defend the workers
Who cannot organize
When the GOP send their attorneys out to cheat us?

Money speaks for money
The Devil for his own
Who'll come speak for the skin and the bone?
What a comfort to widow
A light for the child
There is power in a Union

With social justice
And equality
For every man and woman who wants it
There is power in a Union

Kampsång 1

Kategori: MusikStanding around just
For seven days a week
I won't even get no singing on fee
I feel ripped of, yeah
Hey, what about you?
Where was I born
What are we gonna do?
But this I say

 

We have the right to work

 

I don't even know what tomorrow will bring
But let me tell you, having no future is a terrible thing
Standing around just waiting for a career
I don't take drugs and I don't drink beer
But this I say

We have the right to work

 

Yes we do!
I don't even know what tomorrow will bring
Having no future is a terrible thing
Standing around just waiting for a career
I take lives and drugs
And I'm pissed up yeah
Cause I'm a nutter


Heroes 2

Kategori: Film
Claire Bennett...Ja igår snörvlade och sniffade man sig igenom de fem-sex första avsnitten.
Huvudpersonerna är en adopterad tonårstjej, en snubbe med äktenskapsproblem, en hora i trubbel (med barn), en synsk herionist... etc. Personligheter som borde beröra. Ändå känns det mest plast och glansig yta som vanligt. Det är inte så mycket historien i sig det är fel på, utan uförandet.
Det känns jävligt långt från mina favoriter inom amerikansk teve six feet under, sopranos eller Rome.

Jag lägger ned.


Heroes

Kategori: Film
Hjältarna...


I brist på annat ska jag börja glo på Heroes ikväll.
Har varken sett den eller Lost eller 24 som så många snackar om. Jag är skeptisk. Men vad gör man inte för att beveka ledan när man ligger förkyld som en annan eskimå.
Gesundheit för faen och god kväll.


Irrväg

Kategori: Dikt och Rim

 

 

 

 

Gå inte nära vattnet

För där i porlet spelar bockfot

Kall och blek i natten

Hörs bäckahästens lockrop

 

Gå över morän och över fält

Akta dig för snår och skog

För därinne slipas kniven svält

Därinne vädrar bestarna efter blod

 

Jag skaver av skinn emot sten

Framför min väg faller stam på stam

I vanmakt trampar mina ben

Jag springer men kommer aldrig fram

 

Du gav mig drömbuketten mor

Men i mitt mörker ingen stig

Jag sökte far

Jag sökte bror

Sju vissna blomster i midsommartid

 

Löp ett gatlopp av oförrätter

I månskärans grin förutan nåd

Jag rusar i blindo genom nätter

När hjärtat till sist bultar allt för hårt

 

Ingen rodnad över klarblå sky

Ingen morgon dagas efter sådan natt

Genom dimma

Och genom sly

Jagar alla djävlar mig tafatt

 

Är jag dömd att irra en evighet

Denna cirkelväg utan slut

Vad är mardröm

Vad är verklighet

Jag söker och söker men hittar aldrig ut

 

 

 

 

Skräckkomedi

Kategori: Film
Helt okej...


Ja, ett gott skratt förlänger lidandet, eller hur mina vänner? Såg igår skräckkomedin Severance. Lite småputtrig humor, lite splatter och en stor portion charm. Godkänd, med andra ord.Riktigt bra!


För inte så länge sedan såg jag Jack Brooks: Monster Slayer som var ännu bättre, faktiskt riktigt sevärd. Kul att se Robert Englund göra något vettigt för omväxling skull.
Annars är det en svår kombination det där med skräck och skratt, egentligen har jag bara tre stora favoriter i genren skräckkomedi.Vilken ungjävel...


På första plats Braindead. Den där scenen där modern sprutar blodigt kladd ur sina varbölder i vaniljkrämen får mig alltid att asgarva.Brittisk Humor..

På andra plats Shaun of the Dead. Jag älskar Bottom, Svarte Orm, Monty Python och så vidare. Rule Britannia.Marty Feldman som Igor...

Och så klart Det våras för Frankenstein. Tänka sig, att Mel Brooks var rolig en gång i tiden.
Snuskigt Vackert

Kategori: Konst

 

 

 

 

Mother Superior...

 

 

För er som inte är pryda,

kan jag rekommendera dagens favoritinlägg - Helgon Och Smådjävlar av Alice I Underlandet.

Som poesi, skönlitteratur och självbiografi i en underbar symbios.

Erotik som konst.

 

 

I Väntan På...

Kategori: Serier...Northlanders!!!

Fuck Godot.
Som om man inte längtade nog till sommaren,
så kommer uppföljande samlingen bestående av Lindisfarne och
The Cross and The Hammer först i Juli månad.
Väntan är tung och dyster.
Kom till mig nu,
du fröjdefulla blomstertid.
Seriekonst...
Eastern Promises

Kategori: Film
En tung rulle...Kors i taket.
Igår hyrde man film. Var ett tag sedan jag träffat min arabiske vän på andra sidan disken, och han garanterade mig att Eastern Promises var bra -micket bra tillåmed-  och än en gång hade han helt rätt.
Det väntade jag mig, David Cronenberg är och förblir en av vår tids mest spännande filmskapare. Även när filmerna inte riktigt lyckas fånga mig fullt ut, är de alltid intressanta. Cronebenberg har inte bara ett pärlband moderna skräckklassiker, från Rabid till Flugan på sin meritlsta, utan har lyckats fortsätta bli intressant genom filmer som Existenz suggestiva Crasch och fenomenala A History of Violence som kom 2005, även den med Mortensen i huvudrollen.Viggo...


Lika stor genomslagskraft har inte Eastern Promises, men den cementerar Cronenbergs status som en husgud med ytterligare ett gediget konstverk. Berättartempot är långsamt men oerhört fängslande, för att oväntat explodera i kaskader av grymt, blodigt våld. Slagsmålsscenen i det turkiska badhuset är något av det våldsammaste jag sett senare år. Autentiskt misshandel när den är som vackrast.
Rekomenderas absolut.