skriver skriver skriver skriver skriver

Allmänt / Permalink / 5
 

 

Ja här försöker man mura in sig i kryptan och skriva tills fingrarna blöder…

Eller nej, men åtminstone skriva på det längre projektet stramt strukturerat åtminstone. Det känns som jag behöver det efter senaste veckan, då jag mest stirrat in i en kal vägg av bara ånger och saknad, druckit öl och lyssnat på musik nätterna igenom. Ibland behöver man en ny rutin för att inte kapsejsa ner i en liten askhög. Och just skrivandet lindrar och bedövar, till och med bättre än pilsner.

 

Minst två timmar per kväll trycks det på tangenterna, oavsett hur lite sömn som vilar i ryggsäcken och oavsett distraktioner. Inga noveller, minimalt med Internet och helst inga blogginlägg. Bara This Ending underbara Inside The Machine (tack för tips cj) och långa promenader. Ärligt talat är just blogginläggen inte svåra att avstå från just nu, hela den här grejen står mig upp i halsen. Det känns som att vara trött på sin egen röst, fast värre.

 

Det är däremot kul att som idag, ta sig tid och läsa andras inlägg. Jag fastnar speciellt för och instämmer till fullo i Henrik Holmströms och Håkanssons pungsparkar i sina kompromisslösa inlägg.

 

 

Ett hett tips...

 

Känner ändå att jag måste bryta den här självvalda begränsningen innan den ens hunnit börja och nämna alla fina ord om novellen Köldfödd, både i kommentarerna, liksom i brev, som på olika bloggar. Jag känner mig blygt ödmjuk, generad och överväldigad, plus en massa andra slitna fraser jag inte orkar kavla fram, men menar ändå. Det känns bara så roligt helt enkelt, så tusen tack både vänner och nyare bekanta.

 

Och på återseende.

 

 

 


Novellen Köldfödd

/ Permalink / 10

Kom med in i skogen en sväng...
Ja, en ny novell för allas och ingens ögon, upplagd i sju delar här nedanför.
Var först tänkt som ett bidrag till Eskapix men blev redan inledningsvis för lång och skickades därför aldrig in. Har istället fungerat som en övning rent skrivtekniskt som jag slipat på när tid blivit över.

Hade först en tanke om att ordna den i pdf-fil och lägga upp den för nedladdning, då jag själv inte är särskilt glad över att läsa något längre på skärm. Men tekniken, eller rättare sagt brist på teknik satte en massa käppar i hjulet. Vi lär nog aldrig bli helt sams, jag och datorerna.

Ett tack till min vän Marcus Mackan Andersson som gav bra och konstruktiv kritik än en gång. Och tack också till Ingo för en avgörande och uppmuntrande känga i skinkpartiet som fick mig att lägga upp den till sist.

Vad vore världen utan er skåningar?Relaterade Länkar:

Gamla Noveller

Skaparkraft


Our Movie Year

Serier / Permalink / 0En serie om filmen som handlade om serien...

Ja alltså seriealbumet av Harvey Pekar om det året då hans livsverk American Splendor blev film. En film som jag senaste året har sett tre gånger, liksom skrivit inlägg om. En favorit helt enkelt.

Our Movie Year är däremot ingen jättehöjdare, även om det emellanåt glimrar till. Som när Harvey tar katten till veterinären, när han får bilkrångel, när det är strömavbrott och han ska ut och flyga... etc
Vardagsmoment som är oerhört underhållande. Allra mest gillar jag när han hälsar på Alan Moore, som verkar vara en intressant rebellisk snubbe helt i min smak. Förutom då att han gjort några briljanta serier en gång i tiden.

Harvey Pekar däremot, är mindre intressant än någonsin och Splendor känns lam och tjatig. Gång på gång ältar Harvey sin cancer, sin pension från jobbet och den depression som följde, liksom hans ständiga rädsla att inte kunna försörja sin familj och därför vill få in så mycket pengar som möjligt i samband med filmen American Splendor.

Det är allvarliga saker, men när man läser samma klagovisa för femte, sjätte gången tappar det minst sagt i effekt. I vissa av kapiteln ges intrycket att Pekar är på gång att bli rejält gaggig, något som kanske förklarar saken.
Crumb och Bukowski...Illustratörerna är inte mycket att hänga i granen heller, frånsett från Crumb som bidrar med någon ynka sida. Han har verkligen inte tappat stinget och jag önskar det vore mer av honom i albumet. Jag tänker än en gång att jag vill se dokumentären om hans liv, liksom få tag på hans arbeten kring Bukowski.
Det verkar trevligt.


Relaterad Länk:

American Splendor
Till top