Rak Höger

Allmänt / Permalink / 3






Det tar mig omkring en timme hem genom snödrivorna som slumpvis samlats längs gångvägen. Så skönt att slippa de ständiga tonårskonflikterna, de gälla rösterna och möta total tystnad. Emellanåt känns det som att gå i sanddynor, ja förutom kylan och snålblåsten då.
Gnälliga barn på dagis. Trötta, bleka, snuviga. Barnvagnshjulen fastnar i drivor av is och snö. Jag svär och muttrar. Skymningen är redan här. Sonen sjunger julsånger, dottern jämrar sig under filten. Mina fötter värker. Min skalle känns sliten.
Innanför dörren slänger jag igång en film i sovrummet och barnen ligger stilla och tysta i sängen. Jag passar på att smyga runt knuten och fylla vedkorgen. När kaminen väl är tänd och den ljuvliga värmen fyller rummet, lägger jag mig på soffan och läser litegrann. Från sovrummet hörs Allan Edwall skrika Eeemil.
Jag tänker att den som myntade uttrycket man ska inte använda teven som barnvakt borde ha en rak höger.




#1 - - pål:

Ha ha, det har nog hänt att den använts till det några gånger... Jag minns en text där han skriver om hur mycket disneyfilmer betytt för honom, bl a hur många gånger man kunnat lattja med frun i sovrummet medan ungarna kollat in snövit..

#2 - - Ss:





Höh??

Nu föll nog en del av din text i inlägget bort pål...

#3 - - pål:

Det har du så rätt i. Det ska stå "Jag minns en text där Ehrenberg skriver om..."

Till top