Anse dig tipsad 4

Allmänt / Permalink / 1

 

 

Av förståeliga skäl ägnar sig Pål inte åt hårklyverier....

 


Vid Crom!

Pål Eggert har med utgång i Bjästafallet skrivet ett Helt Underbart inlägg som inte bör missas. Där bjuds också på citat ur Påls kommande roman, De döda fruktar födelsen.

Och på tal om läsvärda bloggar, redaktör Holmström spyr galla över politrukerna och kärlek över Roy Orbinson i ett kanonfint inlägg. Läs HÄr

I biografin om Johnny Cash, berättar Cash ganska mycket om vännen Orbinson, bland annat att han hade fotografiskt minne. Johnny tyckte det var omöjligt att snacka med honom om gamla grejer för han mindes ALLT, typ bara; ”Så där var det inte alls Johnny. Det var den tredje maj nittonhundrasjuttioåtta. När jag kom satt du vid frukostbordet och bredde en smörgås och June var ute med hunden.”

 


Ken Loach´s signum är socialrealism hårdare än granit och smutsigare än christer pettersons gamla diskbänk. Den här filmen handlar om den moderna tidens slaveri. Om de som utför den. Its a Free World är något av det bästa Loach gjort, och då har han ändå gjort jävligt bra grejer.

 

 

 

 

#1 - - Pål:

Kul att du gillade mitt inlägg. Och riktigt roligt att du sett It´s a free world och tyckte om den. Det är en jävligt bra film; angelägen berättelse som dessutom har ett driv och bra skådespelare.

Till top