BTW

Film / Permalink / 4



Min senaste dvd-box inleds med en väldigt sedelärande propagandasnutt som handlar om att inte ladda ned film på nätet(logiskt nog, när man just har lagt ut stålar på köpfilm).
Det visar två snubbar som bägge bjudit hem kompisgänget på filmkväll. Alla ser ut som skyltdockor ur de vanligaste tandkräms- och klädedonsreklamerna vilket ger ett ovanligt artificiellt intryck när bägge gängen slår sig ned i soffgruppen Lindholm med popcorn och törstsläckare.
Den ena snubben, förklarar speakerrösten, har laddat ned filmen han och gänget ska titta på - med förödande resultat... Bilden är helt suddig, ljudet hörs knappt, och när det väl hörs får flera ont i öronen av rundgång(?). Till sist reser sig hela kompisgänget upp och lämnar snubben ensam. Han ser olycklig och ensam ut.
Den andre snubben däremot, som KÖPT sin film, där skrattar gänget, klappar varandra på axlarna och har så där galet trevligt som om de tvättat sina hår i ett nytt vitaminshampoo eller har rätt tampong.

Men som vi alla vet, om det nu hade funnits minsta spår av sanning i den här filmen hade den omöjliggjort sin egen existens, ingen hade laddat ned sån usel kvalité. Det hela påminner om varningar om hembränt och knark när man gick i skolan, där man skulle bli alternativt blind eller hittas död med en kanyl i armen inom någon månad. Själv ångrar jag att jag inte laddade ned den där SoA-boxen istället, översättningen hade garanterat varit bättre plus att man inte hade behövt ha fyra olika skivor och bläddra genom en massa menyer och reklam.







#1 - - CJ Håkansson:

Jag tycker det är vidrigt att man ska behöva se sådan där jävla dumskallepropaganda när man faktiskt har KÖPT filmen. Varför i helvete anklagar man de få kunder man nu faktiskt har? Idioter. Jag köper rätt mycket film och är jävligt trött på de där snuttarna som aldrig går att snabbspola eller hoppa över. Hoppas hela film och musikindustrin kapsejsar.

#2 - - Stewe:





Absolut!

Musikindustrin går väl redan på knäna jämfört med förr. Tycker fortfarande det är roligt att de envisas med att locka med pop och rap, när de som säljer stadigt år efter år är metal och till viss del annan alternativ musik. Det säljs vinylskivor utav helvete, men inte fan är det gaga eller britney som står för det liksom.







#3 - - Nike:

Haha, bara för det såg jag en nedladdad film igår - och det gick asdåligt!



Berodde dock inte på filmens kvalitet utan på att vår DVD-spelare tydligen har allvarliga problem med att läsa från USB-minne. Ibland hackade allt i slow motion, ibland speedade det upp till dubbla hastigheten osv... Dessutom snackade alla i filmen typ australienska så att vi inte förstod ett ord.



Vi skulle laddat ner en modern DVD i stället.

#4 - - S:

Nike:

så retligt, har varit med om samma själv. Ibland kan det vara filmkopian som strular, eller USB:et, ett jag använde låste sig alltid efter en timmes tittande så jag fick starta om DVD:n och spola mig framåt.

Överlag, om man laddar ned divx i 1.37GB hålls det fullgod kvalité.

Till top