SoA

Film / Permalink / 6





Sagan om det godhjärtade men ändå tungt kriminella mc-gänget Sons of Anarchy(även kallat SAMCRO-sons of anarchy motorcycle club redwood original) utspelar sig i den fiktiva staden Charming, där knuttarna sedan decennier är en naturlig del av stadsbilden och har de lokala myndigheterna i sin västficka.
Men med federal inblandning och hård konkurrens från både ariska brödraskapet och mexare blir tillvaron allt tuffare för de anarkistiska sönerna, och när serien tar sin början har det skitit sig duktigt då deras Warehouse(i den svenska översättningen deras Varuhus) har blivit sprängt och senaste vapenleveransen stulen.




Jax



Huvudperson är Jackson "Jax" Teller, vars far en gång i tiden startade SAMCRO och vars styvfar är nuvarande president. I seriens början har han precis blivit farsa, tyvärr är hans ex-fru heroinist så barnet är född alldeles för tidigt och med ett antal komplikationer.
Ärligt talat irriterade jag mig lite på Jax i början, då jag tyckte han mest var tevechefernas sätt att pressa in en sötnos bland alla feta och skäggiga mc-gubbar, men Charlie Hunnam är riktigt bra i rollen. Fast jag misstänker att de som rullade kula på nedre skolgården framför bilder av Kurt Cobain under 90-talet eventuellt har en ny favorit.




Clay & Gemma



Det är roligt att se Katey Segal(married with children, futurama) i rollen som Jax mamma Gemma, stenhård och ränksmidande mc-drottning med ett gäng hemligheter från det förflutna. Och som alltid är Ron Perlman(något mindre röd än när jag såg han sist) briljant, här i rollen som mc-bossen Clay. En ledare som delegerar order och pedagogiskt visar hur man bäst tar hand om pedofiler och våldtäktsmän med en tjurkastreringskniv.
Favoritkaraktären är ändå Opie Winston, en snubbe som efter en rejäl volta försöker bli vad samhället kallar en "hederlig" medborgare, men har svårt att få vardagen att gå ihop. Hans ungar minns honom knappt, frun är orolig över hans bekantskapskrets och låglönekneget räcker ytterst knappt till räkningar och matinköp. Hoppas se mer av honom framöver i serien.
Nog finns det saker att hänga upp sig på, som att knuttarna ibland framställs som lite väl sympatiska utan samma dubbla ansikten som i tex Sopranos men på det hela taget håller jag inne med ettergallan den här gången. Jag är helt och hållet betagen av Sons of Anarchy.




Opie








#1 - - Pål Eggert:

Ha ha, du är som min fru, hon har också Opie som favorit.

Det är säkert så att Jax ska vara lite bildskön är en ren kommersiell eftergift, men med tanke på hur bra serien är för övrigt så tycker jag ändå det är okej. Kunde alla andra som film/seriemakare hålla igen så pass så hade vi haft en helt annan kvalitet på media. SoA är ju också rätt snälla för att vara MCgäng men fular sig ändå tillräckligt för att man ska låta sig luras med behållning. Roligt att du gillar serien.

#2 - - Ingo:

Jag gillade också serien. Kom tyvärr något annat ivägen efter första säsongen. Så mycket bra teveserier man ska hinna med. Jag håller på Opie med för han har lika stenhårt skägg som jag. Bwaha.



Ha de gottans!

#3 - - S:





eggert;

Som din fru? Dags för parterapi=)

För egen del är det nog lite identifikation, man känner mest igen sig i hans vardagsbekymmer.

Överhuvudtaget är jag grymt imponerad över senaste decenniets teveserier; tänk när man själv var yngre; Magnum, Baywatch och Jake and the Fatman, hur fan stod funtade människor ut???

Jag får tacka så mkt för att du pluggat SoA.



Ingo;

haha, ja han har ett nästan lika stiligt buskage!



#4 - - Mr X:

Följer den där serien slaviskt. Är inne på slutet av säsong 2 och det känns som om serien bara blir tätare och tätare. Jo, Opie är en klar favorit (och tänkte fan också lite på Ingo när jag såg honom för första gången, kanske rentav en "kombo" mellan CJ och Ingo! Samma skäggväxt i all fall. Ho! Ho!) Seriens sötnos funkar för att han är en motvikt mot Ron Perlmans lite hårdare dito. Visst är där lite smäck och sånt, men som helhet en riktigt, riktigt bra serie...

#5 - - S:





X-man;

Fan, jag måste skaffa säsong 2 - ettan går mot slutet redan!

#6 - - Maria:

Argh, jag måste ta mig tid att se det här någon gång.

Till top